Počelo snimanje novog domaćeg filma “Izolacija” sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi

Psihološki triler o paranoji ili fantaziji u srcu šume

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularnoPsihološki triler o paranoji ili fantaziji u srcu šumeTARA, 8. oktobra: Snimanje novog srpskog celovečernjeg igranog filma “Izolacija” Marka Bacovića počelo je u sredu na planini Tari, a glavnu ulogu tumači – Miloš Biković, saopštio je Filmski centar Srbije (FCS), koji je podržao nastanak i ovog ostvarenja.

Reditelj je i autor scenarija za film, zajedno sa kolegom Markom Jocićem, a ovaj tandem je već realizovao uspešan bioskopski hit “Taksi bluz” (2019) sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi, na kome su bili scenaristi.


Zaplet ovog prsihološkog trilera prati sudbinu junaka Jovana, mladog biologa punog entuzijazma, koji iznenada dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. 

Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, protagonista je smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, a njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje.

 Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi.
Kako vreme u izolaciji bude odmicalo, Jovan će biti svedok noćnih poseta, čudnih telefonskih poziva i neobjašnjivih zvukova koji će početi da bude njegovu paranoju i strah.

Suočen sa nejasnom pretnjom vodiće unutrašnju borbu sa samim sobom u kojoj neće biti siguran da li je ono što mu se dešava realnost ili plod straha i krenuće da preispituje svoju odluku ostanka u šumi. Tačka njegovog mentalnog pucanja biće situacija kada bude video ubistvo u šumi… Autorsku ekipu filma čine i: direktor fotografije Đorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar, scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Đorđević, kompozitor muzike Nikola Jeremić.

Uz Miloša Bikovića u ključnoj roli, koji je i producent “Izolacije” sa Markom Jocićem, igraju još: Miodrag Mikija Krstović, Anica Dobra, Mladen Andrejević,  Marko Mak Pantelić. 


Miloš Biković, iako gradi intenzivnu karijeru u Rusiji, u poslednje vreme stiže da se posveti i projektima u Srbiji, te je tako snimao TV seriju “Južni vetar” (2020), čija se druga sezona očekuje, a realizovao je nastavak filma – “Južni vetar 2: Ubrzanje” takođe reditelja i scenariste Miloša Avramovića. Premijera u Beogradu se očekuje 4. novembra, a film je imao svetsku premijeru u Puli 2021, da bi onda krenuo na mnoge letnje festivale po Srbiji.

Biković vredno radi i na neobičnom filmu “Budi Bog s nama” Slobodana Šijana, gde su mu partneri Sloboda Mićalović, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan i mnogi drugi.


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket