Počelo snimanje filma „Žal“ Koste Đorđevića u Beogradu

U glumačkoj ekipi i - Branka Katić

0
Reklama

Snimanje novog, trećeg dugometražnog igranog filma reditelja Koste Đorđevića pod nazivom „Žal“ počelo je juče (28. jul) u Beogradu, uz podršku Filmskog centra Srbije i programa MEDIA Kreativna Ervropa.

 Zaplet glasi ovako:
 Junak tinejdžer organizuje sahranu svoje bake pokušavajući da na taj način zavede devojku u koju je zaljubljen, varajući sve oko sebe, a najviše svoju majku sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, na kraju shvatajući da je jedina osoba koju je prevario – on sam.


 Režiser Kosta Đorđević je i autor scenarija za ovaj svoj film, a ekipu filma čine i: Bojana Andrić SAS, direktorka fotografije, Miloš Ivanović, producent, Marko Stanković, direktor filma, Damjan Paranosić, scenograf, Lidija Andrić, kostimografkinja, Vladimir Gojun, montažer. 

Uloge tumače: Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković, Boris Ilić.


U obrazloženju odluke stručne komisije na tadašnjem Konkursu Filmskog centra Srbije istaknuto je: „Žal je veoma zаnimljiv scenаrio reditelja i scenariste Koste Đorđevića koji nа аutentičаn nаčin otkrivа jedаn novi pogled nа generаciju аdolescenаtа, koji se tek spremаju dа zаkorаče u život. Mladi junаci su аutentični i veomа dobro pozicionirаni u vremenu oko njih. Ovisni su o društvenim mrežаmа, koje ponekаd znаju dа postаnu reаlnost  zа sebe uprkos stvаrnoj reаlnosti. U pitanju je strаsnа pričа o ljubаvimа, odnosno o tome kаko u osnovi svаke ljubаvne priče stoji potrebа zа kontrolom. S obzirom nа S/Kidanje, prvi film mlаdog rediteljа Koste Đorđevićа, Komisija je sigurna da je Žal odličаn temаtski nаstаvаk, problemаtike koju je u svom prvom filmu već nаčeo.“


Film nastaje u produkciji Kinematografske kuće iz Beograda , a u koprodukciji sa kućom Marinis Media iz Hrvatske. Planirano je da se Žal snima do kraja avgusta na lokacijama u prestonici Srbije. 

Kosta Đorđević se uveliko afirmisao sa celovečernjim igranim filmovima „S/Kidanje“gde je igrao i Nebojša Glogovackao i drama „Reži“gde je glavnu rolu tumačila Katarina Jovanović Kika, poznata i kao pevačica KIKA. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here