Počela prodaja kompleta ulaznica za koncerte ArtLink festivala na Kolarcu

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ovogodišnji ArtLink festival, koji se otvara 15. juna na Beogradskoj tvrđavi, odvijaće se između ostalog i u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine gde će biti održano šest koncerata.

Pijanistkinja i umetnička direktorka ArtLink festivala Jovanka Višekruna Janković predstavila je u Kući porodice Veljković program koji će se odvijati i na četiri tvrđave u Srbiji – Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovoradinskoj sa idejom da se promoviše kulturno nasleđe.

Festival će otvoriti Simfonijski orkestar RTS-a i maestro Bojan Suđić na Beogradskoj tvrđavi a danas je počela prodaja kompleta ulaznica za koncerte u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Reč je o koncertima vrhunskih evropska umetnika Vaška Dantaša iz Portugala, francuskog pijaniste Mišel Dalbertoa, italijanskog pijaniste Alberta Fera, danskog dua Tanje Zapolski i Toke Moldrapa, Kamerate Balkanie i Kamerata Akademike sa Stefanom Milenkovićem.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti ArtLink festivala i drugi gosti.  

Moto festivala je Umetnici za prirodu, a deo aktivnosti biće posvećen edukaciji mladih na temu očuvanja prirode i reciklaže. Festival će dati i svoj doprinos ovoj temi kroz radove vizuellnih umetnika.

U okviru programa biće organizovane radionice za decu na temu reciklaže kod Muzičkog paviljona na Beogradskoj tvrđavi, kao i radionice Etno mreže.Programski partneri su Evropska asocijacija festivala, Muzička produkcija RTS-a, Kolarčeva zadužbina, Neo festival  i Kulturni centar iz Novog Sada, Kuća porodice Veljković, kao i Beogradska tvrđava, Golubac tvrđava, grad Pirot. Festival se realizuje uz podršku evropskih kulturnih centara, Ardag grupe i partnera iz lokalnih samouprava. Delegacije EU u Srbiji.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket