POBEDNICI 19. TAKMIČENJA SOLO PEVAČA „LAZAR JOVANOVIĆ“

0
Reklama

U nedelju 12. juna, oko 22 časa na Kolarčevom narodnom univerzitetu završeno je XIX Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“. Nakon tri dana trajanja i nekoliko stotina posetilaca, u izuzetnoj konkurenciji od preko osamdeset kandidata, odlukom internacionalnih žirija dobitnik glavne nagrade takmičenjaje Nevena Đoković iz Srbije. Ona se predstavila kompleksnim i ubedljivim programom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Glavna nagrada je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra.  Tri specijalne nagrade koje dodeljuje  Kulturni element dobili su Barbara Pijetlović (Hrvatska), Marija Jonkova (Velika Britanija/Bugarska) i Ermin Ašćerić (Srbija). Ovom nagradom takmičari su osvojili finansijsku nagradu od 200 evra i organizaciju solističkog koncerta na eminentnim lokacijama u Beogradu. Takmičenju je svoju podršku dalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i prijatelji takmičenja ManpowerGroup, Hotel Envoy, JCI Serbia, Porodica Ćesarov, GeloRevoice, Zadužbina Ilije M. Kolaraca, Austrijski kulturni forum, AVTeam Production, Jerry Cetering, Kafeterija, Voda Vrnjci, Savez slepih Srbije, Operosa i Piano Land.

Preporuku žirija za učešće u produkciji Operosa opera festivala dobio je Ermin Ašćerić (Srbija). Specijalne nagrade AV TIM produkcije, profesionalni studijski snimak dobili su Nevena Đoković (Srbija), Ana Pavlov Pervanje (Slovenija), Barbara Pijetlović (Hrvatska), i Ester Čuzdi (Mađarska). Dodeljene su i dve specijalne nagrade, koje dodeljuju Marija Temeši i Ulf Bestlajn, Neveni Đoković i Barbari Pijetlović.

Žiri za starije uzraste je zasedao u sastavu Marija Temeši (Mađarska), Dragana Radaković (Srbija), Vesna Šouc (Srbija), Dan Pataka (Rumunija) i Ulf Bestlajn (Austrija).

Krajem godine na Kolarcu će biti održan koncert pobednika na kojem će nastupiti dobitnici specijalnih nagrada kao i pobednici kategorija i najbolje plasirani takmičari.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here