Plastic Sunday vraća se na regionalnu scenu i predstavlja singl “Vreme”

0
Reklama

Niški sastav Plastic Sunday posle tri studijska albuma i malo duže pauze vraća se na regionalnu scenu i predstavlja singl “Vreme”. Pored nove pesme bend najavljuje i kompilacijski album na ploči, kao i studijski album koji je u procesu snimanja, ali i početak saradnje s izdavačkim kolektivom Pop Depresija/Kišobran.


Bandcamp: https://plasticsunday.bandcamp.com/track/vreme
Agregat: https://song.link/rhbs3hsdjwqw3

Plastic Sunday tokom cele svoje karijere bio je poznat po angažovanim pesmama, majstorskim gitarama i apokaliptičnoj atmosferi, a u skladu sa tim je i nova pesma “Vreme”, koja je uz sve to obojena i šugejz nijansama. Pevač i bubnjar grupe Milan Mitrović u jednoj rečenici objašnjava ideju novog singla: “Plastic Sunday u novom singlu postavljaju pitanje intelektualnih merila u današnjoj društvenoj klimi.”

Pesma „Vreme“ snimljena je u studiju „Strip“ u Beogradu jula 2021. godine, snimatelji su bili Danijel Jurišić, Andrija Cecić i Mladen Mitić koji je uradio produkciju i miks ovog singla.

Art direkciju, režiju i analognu montažu sa video kasete HI8, uradio je mladi reditelj Mihajlo Kitevski, čije je delo i sam video za singl „Vreme“. U glavnoj ulozi pojavljuje se Tijana Živković, dok su koreografiju u spotu uradile Anja Milosavljević i Aleksandra Obradović.

Plastic Sunday na sceni je od 2010, a objavili su tri albuma – “Razum traži razloge” (2011), “Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017) i odsvirali stotinak koncerata. Posle duže pauze vratili su se prošle jeseni singlom “Mesto za nas”, a video singl “Vreme” je sledeći korak u povratku i najava stvari koje dolaze. Kompletna diskografija Plastic Sunday od danas je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu grupe.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here