Piter Gebrijel objavljuje album posle više od 20 godina

0
Reklama

Piter Gebrijel je objavio niz singlova tokom 2023. godine, a nedavno je otkrio datum izlaska albuma “I/O”, njegovog prvog izdanja sa novim materijalom poslije više od dvije decenije.

Novi album biće dostupan od 1. decembra i uključuje doprinose Brajana Inoa, vlasnika XL Recordings Ričarda Rasela, gitariste Dejvida Roudsa, basiste Tonija Levina, bubnjara Manua Kačea, pijaniste Toma Koulija i drugih.

Gebrijel je podijelio prvi singl sa albuma “I/O” pod nazivom “Panopticom” u januaru ove godine, obilježavajući njegovu prvu novu pesmu od 2016. Nastavio je sa objavljivanjem po jedne nove pesme tokom svakog punog Meseca.

Posle godinu dana objavljivanja pesama na svaki pun Mesec, veoma sam srećan što vidim sve ove nove pesme zajedno na brodu ‘I/O’, spremne za putovanje u svet”, izjavio je Gebrijel o svom novom albumu u saopštenju za medije.

Muzičar je navodno radio na ovom albumu tokom poslednjih 20 godina. Ovo je njegovo prvo izdanje sa potpuno novim materijalom od albuma “Up” iz 2002. godine, prenosi K1.

Album je uglavnom sniman u studiju Real World u Batu, Engleska, i Gebrijelovom kućnom studiju.

Svaka pesma sa albuma “I/O” ima posebne mikseve: “Bright-Side Mix”, koji je radio Mark “Spajk” Stent, i “Dark-Side Mix”, koji je radio Čad Blejk. Treći Dolby Atmos miks, poznat i kao “In-Side Mix”, radio je Hans-Martin Baf i biće uključen u trostruku verziju albuma “I/O”.

Čad i Spajk spadaju među najbolje miksere na svetu, i oni definitivno unose različite karaktere u pesme”, primetio je Gebrijel u materijalima za medije.

Čad je u velikoj meri vajar koji gradi putovanje zvukom i dramom, Spajk voli zvuk i sastavljanje slika, tako da je više slikar.”

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here