Piše: Milan B. Popović: MUSTANG CD ON WITH THE FIGHT / IZDAVAČ: ONE RECORDS

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Odavno nisam imao priliku da čujem ženski vokal koji deluje tako spontano, sasvim korektno, nikako iritantno, sasvim u skladu sa modernom melodičnom rokenrol pratnjom koja joj daje da bude možda čak i u prvom planu. Na CD albumu „On With The Fight“ koji je objavila ekskluzivno sve agilnija beogradska izdavačka kuća „One records“, direktora Zorana Nestorovića i muzičkog urednika Zlatka Suhonjića, nalazi se ukupno jedanaest numera odpevanih na engleskom jeziku.

Bogata knjižica, fotografije, precizni podaci i svi tekstovi pesama ukazuju da je gupa „Mustang“ ozbiljno prišla radu na ovom albumu i to se i čuje i vidi. Moderni rokenrol bend „Mustang“ čine: Ana Šarić, kao glavni vokal, Boris Boras, bas gitara, Jure Brekalo za setom bubnjeva i Marin Bavenda kao glavni gitarista. Boras i Bevanda su glavni autori materijala na celoj kompaktnoj disketi.


Sve ovde ponuđeno, uz srednji i brži tempo dovodi do kulminacije koja je potpisniku ovog teksta, lični favorit – Can We Try? Tu Ana Šarić i bend „Mustang“ pokazuju najsofisticiraniji deo svoje umetnosti koji je na apsolutno svetskom nivou. Poslušajte tu pesmu i biće Vam i više nego jasno zašto to tvrdim. Ova pesma je argument da se na prostoru BiH ali i celog ex-Jugoslovenskog regiona, mogu pronaći dijamanti u savremenoj muzičkoj produkciji, posebno kada vlada taka hiperprodukcija koja ne dozvoljava kvalitetu da ispliva. Evo, ovoga puta, ja podcrtavam da je sastav „Mustang“ primer da se i u blatu može pronaći školjka i u njoj biser.


Izuzetno je bitno i potrebno podržati ovakve bendove, a posebno ženske artistkinje, kojih ima sve više, ali ne i dovoljno, naspram muške populacije i dominacije na gitarskoj alternativnoj sceni.


Pesme su snimnjene u „Baraci“ i „Epicentru“ u Bosi i Hercegovini. Miksovane u „Epicentru“, u Mostaru, Bosna i Hercegovina, od strane Đeno Mujića i Petra Žižaka. Pesme su masterovane u „Platkinworks“, Betlhem, Pennsylvania, USA, od strane Jamesa Plotkina. Artwork je delo Andreja Gvozdena, a sleeve koncept delo Borisa Borasa. Sleeve dizajn delo je Andreja Gvozdena.


Grupa „Mustang“ je imala sijaset izvanrednih instrumentalista koji su utkali deo svoje energije i umetnosti da bi na kraju ovaj album kao spreman muzički proizvod bio dostupan širokom slušalačkom auditorijumu.

Izuzetno dobar i zanimljiv album! Obavezno preslušajte!

VIDEO LINK:    

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Muzikom se moguće zaraziti jednako kao i virusom

Da je moguće zaraziti nekoga muzikom, odavno smo pretpostavljali, a sad je ova tvrdnja dobila svoje mesto. Dora Rosati,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket