Piše: Milan B. Popović / MIKI RADOJEVIĆ CD SINGL  IZVINI / MASCOM RECORDS

0
Reklama

MIKI RADOJEVIĆ CD SINGL  IZVINI / MASCOM RECORDS

Danas ( sada, evo vidimo i čujemo,nismo ni gluvi ni slepi ) u ulozi kantautora Miki Radojević uopšte nije nepoznat u svojevrsnoj  melodičnoj skejt punk rock komuni – ma šta to značilo ovde i sada u Srbiji- i sam sam imao prilike da recenziram afirmativno neke od CD-ova njegove matične grupe SIX PACK koja slavi pivo kao svoje naslovno prestolno Božanstvo, ali i CD njegovog drugog benda ČOVEK BEZ SLUHA,

Svakako je Miki Radojević i SIX PACK u gorepomenutoj komuni veoma poštovan, veoma cenjen i  ispravan  umetnik. Miki Radojević veoma vešto balansira- na tankoj žici, rekao bih- između komercijalnog garažnog rock-a i tvrđeg popa što mu daje na faktoru X i –Ja imam talenat saznanju- i proboju do ogromnog dela slušalačkog i gledalačkog auditorijuma. Ne mogu sada tačno da se setim najpreciznije,i izvinjavam se na tome u startu i njemu,Mikiju Radojeviću i javno, čitaocima i slušaocima generalno, ali želim da pohvalim Mikija Radojevića statističkim podatkom koji je fabulozan – da je jedan njegov album pregledan na you tube kanalu u više od 100.000 puta, što je zaista presedan i za svaku je pohvalu, bilo privatnu,bilo javnu, poput ove koju ja sada upravo činim. To je uspelo samo domaćim grupama poput FEUD i njima srodnim, ali svakako retkim. To treba pohvaliti i podcrtati. Naglasiti!

Zanimljivo je da mnogi njegovi fanovi ( a i šire, generalno) ne znaju da Miki ima i knjigu pesama naslova : MEGAFON koju sam ja svojevremeno recenzirao u kulturnom dodatku BLIC KNJIGA, dnevnih beogradskih novina BLIC, u štampanom izdanju nedeljom.

Ono što me zaista urnebesno veseli i raduje u isto vreme da je singl IZVINI,koji MASCOM objavljuje kao prvi u nizu singlova Mikija Radojevića – prva numera koja se mojoj malenkosti, ili bolje reći mojoj grandioznosti u kilogramima pune, prepune žive vage, ponajviše dopala od svih pesama koje je MIKI RADOJEVIĆ  snimio do sada  u svojoj karijeri sa bendovima SIX PACK i ČOVEK BEZ SLUHA i na njoj mu svaka čast. Očigledno je da su godine, sazrevanje i mudrost učinili svoje i da nema više tzv. srljanja u prazno!

Text, music, arr.: Miki Radojević All instruments and vocals: Miki Radojević Mixed by Ivan Ilić – Ćili 2021

IZVINI, od skoro tri minuta radio prijateljskog trajanja, nosi sa sobom rafinirani ultra sonični ali kontrolisani gruv koji pršti dinamitno i dinamično i ne prašta nikome pa ni njemu samom.Ritam sekcija udara u stomak bespoštedno. Tekst pesme je konačno mudar i ozbiljan, realan ,surov, bespoštedan, duboko iskren što je KVALITET PLUS, ogoljen do koske, neumiven, ali jasan, razumljiv, rima INTELIGENTNA, a ne više kao do sada tinejdžerska i slinava, balava. Gitarski solo isijava kao grom iz vedrog neba na tačno onom mestu numere gde i treba i traje taman onoliko koliko treba da traje.Mislim da svi treba da se zapitamo kada smo i koliko puta nekome rekli tu čarobnu reč-IZVINI? Čak ju je i Miki Radojević izgovorio na samom hiruški oštrom kao skalpel kraju pesme – IZVINI!I njemu je trebalo skoro tri minute pesme da kaže naslov pesme- IZVINI! Doduše, pomenuo ju  je u sredini pesme još jednom,ali sramežljivo, nežno i ćutljivo. Ne znam zašto mu je podrhtao glas, utišao se nekako, ko će ga znati…produkcija verovatno?!

Što se mene tiče, Miki Radojević jeste dosledan umetnik i tu nema govora, ali sve što je Miki Radojević uradio od CD-ova PRE numere/singla IZVINI može slobodno da baci u vodu i krene od samog početka iznova. Spoznaja života, bitisanja,vere, pravoslavlja, ljudskosti, zrelosti,odmerenosti, dominacije , ljudskosti je upravo u ovoj numeri  i reči-IZVINI! Izdavačka kuća MASCOM je idealna za nove početke i poduhvate od vrednosti i tu nema zbora!

Nabavite ili poslušajte ovaj CD singl IZVINI ,  Mikija Radojevića i nećete se pokajati!

Drugarsko kolegijalna, prijateljsko pesnička poruka sad već kantautoru Mikiju Radojeviću od potpisnika ove recenzije je BRAVO i IZVINI!

P.S. Ne pripadam nikakvom klanu, sekti, udruženju i komuni! Nezavisan sam novinar kulturnih rubrika i pesnik sa sedam (7) objavljenih knjiga pesama. Objavio sam tri (3) muzička CD-a sa 50 umetničkih sastava i izvođača  u rock, hard rock, metal, rege i hip hop usmerenjima iz svih država bivše velike Jugoslavije koji su u studijima snimili njihovu autorsku muziku i aranžmane na mojih 50 pesama iz mojih objavljenih knjiga pesama. Od mene sa trenutnih 45 godina toliko! Za sada, naravno! Ja se ne predajem! Ne pada mi pamet da stanem zbog ameba!!!Izdavačke kuće mi odavno idu na kofer!!! Znaju one dobro zašto!!! Ako ne znaš što, Miki, drugar moj dobar, raspitaj se! OPROSTI!!!

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here