Piše: Milan B. Popović: LOST CATS BEND / COVER ACOUSTIC SONGS/WORLD MUSIC SONGS LIVE

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Beogradsku jedinstvenu,unikatnu, raritetnu i atraktivnu grupaciju pod imenom LOST CATS,pod uspešnim idejnimvođstvom PREDRAGA PEĐE TRAJKOVIĆA (perkusije, kahon)čini još i iskusni muzičari poput :  Ivane Milošević – vokal, akustična gitara, Saša Jovanović Jovandeka – vokal, el. gitara / harmonika i Đorđe Tasić – bas gitara. Za sebe kažu: Mi postojimo od oktobra 2020. godine. Koncept je da radimo samo akustiku, zato ni nemamo bubanj već samo kahon(PREDRAG PEĐA TRAJKOVIĆ, novina u srpskor rock muzici i kulturnoj ponudi-prim. M.B.P.).To je realno novina na nasoj nekakvoj muzičkoj sceni jer nema bendova sa takvim konceptom kao mi. Za početak smo se fokusirali na obrade ali biće i autorskih pesama. Na Facebook grupi su stavljeni klipovi sa probe, odsvirani uzivo na 1,2,3 . Jedino je You belong to me studijski obradjena, i to u nasem ad hoc studiju. Basista se razume u produkciju malo i onda svako snimi svoj deo pa on to malo dotera.

LOST CATS u svojim world music aranžmanima i ličnim autorskim pečatima izvode svetske bisere poput Dejvid bouvijeve numere : THE MAN WHO SOLD THE WORLD i to u njihovom izvođenju zvuči dovoljno ezoterično , katarzično, transcendentalno i u krajnjoj instanci-krucijalno dobro i osvežavajuće!

Beogradska grupa LOST CATS deluje savršeno retro  soul  pop u izvođenju You Belong To Me (a tribute to Gene Vincent). Takođe se može argumentovano potvrditi da ni izvođenje numere Just Like Heaven (The Cure cover) deluje veoma poletno, osvežavajuće, vedro, rasterećujuće, opuštajuće, a opet brzo, dinamično, melodično, radijski prihvatljivo, radijski frendli, sigurno i svirački pravilno odsvirano i odpevano (zasluga IVANE MILOŠEVIĆ).

U numeri Lost Cats – Dosed (live) imamo priliku osetiti primetnu ozbiljnost i svojevrsnu melanholiju.  Ova numera odskače od ostalog repertoara beogradske grupe LOST CATS, koju predvodi PREDRAG PEĐA TRAJKOVIĆ, a u ovoj numeri briljira i do posebnog izražaja dolazi vokal sa nekoliko oktava IVANE MILOŠEVIĆ koja uz pevanje svira i akustičnu gitaru, što je dodatni KVALITET PLUS!!!

Raznolik je reportoar grupe LOST CATS tako da dolazimo do rokerske sabijačke iako polu akustične polu električne – Lost Cats – Supermassive black hole (live) – koja osvaja svojim odvažnim šarmom, bas gitarom ĐORĐA TASIĆA i perkusioniste PREDRAGA PEĐE TRAJKOVIĆA!

Tide is High (Podrum Session) zvuči zvonko i dečje nevino! Ovo je pravo zadovoljsrtvo za čulo sluha. Pomalo vuče na Hare Krišna prizvuk, ali nije, ali valja,gitarista SAŠA JOVANOVIĆ – JOVANDEKA ima u ovom zvučnom dokumentu svojih  pet minuta da se iskaže u najboljem svetlu. To i uspeva!!!

Sledeće što planiraju da objave kao studijski CD singl jeste klasik: Somewhere Over the Rainbow, koji sam imao priliku da čujem i zvuči u njihovom izvođenju- maestralno!!!

Voleo bih da postoji više ovakvih- LOST CATS-  rasterećenih bendova, lišenih pretenzija takmičenja,nadmetanja  sa drugima, koji uživaju u druženju i sviranju, pevanju, čuvenih dijamanata svetske pop rock kulturne baštine i muzičke šou biznis produkcije. Oni LOST CATS iz Beograda čine to sa rafiniranom lakoćom, svojstvenom odabranima,posebnima, probranima , talentovanima i nadarenima. Retkima i izuzetnima!

LOST CATS iz Beograda jesu izuzetni,i to ne treba samo privatno reći, i naglasiti, već i javno obelodaniti i objaviti, upravo ovako kako ja sada to činim!!!

LOST CATS su super bend i super pojava na ustajaloj srpskoj cover ponudi!

Iznenađenje kakvo se retko sreće i time mu se daje na dodatnom značaju!!!

Bravo!!!

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Grupa “Magic Bush” objavila drugi studijski album “Put za Shangri-La”

Album kompletno na srpskom jeziku, a bend ima još četiri albuma u pripremi BEOGRAD: Poznata muzička grupa “Magic Bush” objavila...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket