Piše: Milan B. Popović > BLUE VOID CD BLUE VOID / 2021.

EZOTERIČNO I TRANSCENDENTALNO, ALI I MOĆNO!

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

BLUE  VOID  CD  BLUE VOID / 2021.

Sonas je vokalna solistkinja i kantautorka rodom iz Srbije, a trenutno je nastanjena i boravi i umetnički deluje u Srbiji! Objavila je dugosvirajući impresivan CD BLUE VOID sa ukupno  autorskih skladno sinhronizovanih i na kružnim putanjama kompaktne diskete narezanih  osam (8) kompozicija sa kojima, svakako može biti ponosna- gle čuda?-može biti  i prezadovoljna- i kada je lični autorski pečat u pitanju, i kada su tekstualni tematski odabiri u pitanju (pisani pretežno na anglosaksonskom, tj. takozvanom engleskom jeziku, a na pojedinim pesmama i na španskom jeziku, na mah), i kada je njen nežan i umiljat, sofisticiran i kadkad melanholičan i čudnovat- mada  bih rekao čudotvoran- vokal u pitanju, dovoljno jasno i glasno usnimljen i izražen da prija i ne iritira!Čak naprotiv! Da prija i opušta! Privlači na nova preslušavanja pesama i nova otkrivanja ovih, rekao bih, ako smem da se usudim da se tako izrazim u svetu brutalnih dobronamernika u kojem svi mi živimo, ili samo to pokušavamo, ustvari samo preživljavamo, ili životarimo- bajkovitih pesama! Shvatite to samo i isključivo kao- KVALITET PLUS! I nikako drugačije!!!

Sonas i Nymf su muzicku saradnju uspostavili 2020. i tokom godine pandemije su stvorili svoj prvi zajednicki album-Blue Void koji je izdat u martu od strane CD baby distributera i dostupan je na vodecim streaming platfromama. Album je spoj progresivnog electro zvuka sa melodicnim harmonijama. Sonas i Nymf gaje ljubav prema razlicitim kulturama, sto se moze osetiti kroz fuziju zvuka (modernog i drevnog, istoka i zapada) i upotrebu vise razlicitih jezika u izrazu. Premda engleski dominira, tekstovi su pisani i na arapskom, spanskom i srpskom jeziku. Kreativnost nikada ne prestaje tako da su Sonas i Nymf vec poceli da rade na drugom zajednickom albumu a nadaju se da ce uskoro i uzivo podeliti svoju muziku i jedinstveni zvuk sa publikom.

Sara Vuletic – Sonas BIO

Sara Vuletić gaji veliku ljubav prema muzici i umetnosti od detinjstva. Nastupa kao vokalni solista od gimnazijskih dana na koncertima keltske, Dizni, world music-a. Tokom studija koautorski osmiljava ambijentalni album Amber sa kompozitorom Vladimirem Puhalcem sa kojim nastupa u Norveskoj i Srbiji s numerama na engleskom, arapskom srpskom jeziku, za koji je pisala i tekst.. Prošla kroz intenzivnu vokalnu obuku sa čuvenom Madam Piano.

U Maskat (Oman) se preselila 2010. gde su je odvele studije arapskog jezika po diplomiranju s Beogradskog Univerziteta. U Omanu se zaljubljuje u latino ples i otkriva carolije salse bachate ali prevashodno zouka ciji ritam i harmonije potpuno osvajaju njeno srce. Postala je član Oman Salsa i Zouk Grupe i prolazi kurs svih nivoa LA salse i Bachate.U okviru Oman Salsa i Zouk Grupe ona aktivno trenira i promoviše LA salsu, bachatu i brazilski zouk širom Omana. Nakon što je inspirišu detalji i tehnike u okviru različitih plesova, za nju igra postaje velika ljubav kroz koji se umetnički izražava. Počinje da drži časove salse u Omanskom Španskom Centru 2014-2017. Tokom tog perioda, Sara putuje na međunarodne plesne festivale u Dubaiju, Abu Dabiju, Fudžairi, Barseloni, Berlinu, Beogradu i uči i od najboljih svetksih latino instruktora. Sara intenzivno trenira na zouku sa Sandip Samuelom-internacionalnim insturkotrom i izvoljadcem brazilskog zouka od 2014. Oni zajedno drže časove zouka i organizujovali su mini Zouk Holiday u Omanu kad su doveli instruktore iz Brazila.

Od 2018 Sandeep i Sara su u Srbiji. Osnovali su Zouk Muse skolu plesa i aktivno promovisu zouk sirom Srbije i regiona gostujuci kao insturktori i izvodjaci na brojim festivalima plesa i muzike:  Dansa Del Arte Xmas Weekend | Belgrade 2016, Belgrade Latino Marathon | Belgrade 2018, Nemanja Sonero Kizomba BootCamp | Belgrade 2018, Mountain Music Festival | Divcibare 2018, Zouk International Flashmob | Valjevo 2018, Belgrade Sensual Weekend | Belgrade 2018, Balcandance Zouk | Novi Sad 2019, 2nd Gallaxis Birthday Weekend | Niš 2019,Lakes & Dance Festival | Bela Crkva 2019

Tokom 2020. Sara, uzimajuci umetnicko ime Sonas (koje na starokeltksom znaci Radost) se ponovo posvecuje intenzivnije muzickom stvaralastvu i jedan od lepih rezultata je i album Blue Void koji je saradnja sa Nymf-om-producentom, dj-em zouk instruktrom iz Amsterdama.

Nymbf Bio

Nymf je instruktor zouk plesa kao i muzicki producent sa dugogodisnjim iskustvom.

Sto se tice njegove plesne price, salsu je poceo da igra 2006 ali se brzo prebacio na zouk, ples koji se ispostavio da vise lezi njegovom senzibilitetu. Krajem 2006 pocinje da siri svoju strast prema zouku sa ostalima nakon pohadjanja specijalne obuke osmisljene za instruktore, koju je vodio Klaudio Gomez i nakon koje intenzivno pocinje da obucava zouk  u okviru grupe Zouklovers iz Amsterdama. Njegova ljubav prema zouku ga je 2010. odvela u Barselonu gde je ucio Mzouk od cuvenih Danijela i Letisije koji su svestrani plesaci kako klasicnog tako i modernog plesa. Kao instruktor, Nymf najvise potencira na konekciji, kreativnosti, muzikalnosti i tehcnici kroz svoje metode.

Sto se tice karijere muzickog producenta i DJ-a, bavi se muzikom od tinejdzerskih dana kada uci da svira razne instumente i to mu dosta pomaze u sveoubuhvatnom razumevanju kompleksnosti muzike i produkcije. Poceo je da miskuje svoju autorsku zouk muziku 2012.  Kao DJ stalno je ohrabrivao ljude da plesu uz razlicite ritmove i tempo. Voli da akcentuje tranzicije / prelaze u pesmama.. Posebno uziva da remiksuje uzivo na bini.Muzicki stilovi po kojima je najprepoznatljiviju su elektro, trans. hip hop ekspermentalna muzika sa dominatnim zouk ritmom. Kao zouk dj i instruktor bio je gost na Zouk ME (Dubai), Zouk Devils (Mataro, Spain), Zouk Elemtens (Zouk in Heaven Portugal & Srilanka), Dutch Zouk Congress, Kiev Zouk Festival, Gdansk (Poland), SoulZouk Weekend (Bonn), ZoukMass (Bremen), kao i na drugim manjim festivalima sirom Evrope i Rusije.

Sa Sonas tokom 2020 uspotavlja muzicku saradnju ciji je rezultat prvi zajednicki album-Blue Void.

Od uvodne NightFall koja već u startu otkriva maznu vokalnu senzaciju umetnice SONAS i muzičku potku koja bi se mogla opisati kao elektro pop, pa i donekle umereno umiljato pripitomljeno indastrijal techno da se može podvesti pod mejnstrim, a da i dalje zadrži UMETNIČKU NIT i KVALITET koji je neosporan i u muzičkoj potki i vokalnom melodijskom ključu! Ove pesme su radijski frendli! Tekstovi su fenomenalni i posebna priča tj. pesma za sebe. Namerno ih ostavljam dragi čitaoče ove recenzije da ih otkriješ sam, potrudiš se, pronađeš ovaj CD na CD BABY i na SPOTIFY i preslušaš ga i, ako se i tebi dopadne -što da ne?- nabaviš ga!!!

Numera Windows of the Sky podseća na najsvetlije momente planetarnih svetskih zvezda pop zvezda poput singlova Madonne i konkretno njene pesme FROZEN, i to takođe shvatite kao – kao KVALITET PLUS, i nikako drugačije. Produkcija CD-a BLUE VOID je odlična i ni tu se nema šta reći ni dodati ni oduzeti. Izuzetan BLUE VOID album!

Song Inner Joy- fascinantan!!! Vokali u ovoj numeri su beskrajno raskošni, šarmantni, kosmički, karmički, krucijalni, pesma techno –elektro u pravom smislu te odrednice žanrovskog usmerenja.

Muzički zvučno tekstualni dokument CURVATURE  je onaj POSEBAN na ovoj kompaktnoj disketi sa osam (8)pesama BLUE VOID koji u sebi sadrži semantičku košuljicu i lirske tematske odabire kombinovane na engleskom i španskom jeziku i po tome se ona razlikuje od ostalih sedam (7) pesama na istoimenom CD-u grupe BLUE VOID . Pomenuta pesma je i nešto bržeg tempa i što se bliži kraju pesme tempo biva jači brži i snažniji a pesma agresivnija i moćnija!

Numera BassZouka počinje zvučnim i vokalnim elekto lupovima, odjecima, i ponavljanima, opiljcima i odjecima , ehovima,  da bi se na njih nadovezao umiljat glas srpkinje SONAR, a potom i iznenadna gitarska solaža koja je znatno obeležila ovu pesmu i ostavila upečatljiv utisak jer se pojavila iznenadno , imajući utisak na kakve smo pesme do  BassZoke navikli da slušamo. Gitarske solo deonice se utrkuju fantastično briljatno skladno oko SONASINIH finih vokala i zajedo odlaze u fejd aut.

Pesma HIDE odpočinje električnim timpanima! Deluje ezoterično i transcendentalno. Deluje tibetanski, deluje kao Hare, deluje kao Hare Krišna. Deluje metafizički, deluje razuđeno a kontrolisano, deluje bahato a obzirno, deluje predivno a prelepo, deluje opuštajuće i smirujuće, deluje sedativno i smirujuće…Bitno je da deluje i da budi emocije i kod površnog slušaoca i kod zainteresovanog slušaoca! Naročito je bitno da deluje i da zaintrigira masu, masu ljudi koja će taj vajb i emociju da primi i oseti, prihvati i doživi!

Ja sam je doživeo!!!

Maestralan CD!

Izuzetno neočekivano dobar, čak može se reći i odličan CD-BLUE VOID!

Svaka preporuka za preslušavanje i nabavku CD-a , se naravno, podrazumeva!

FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Koncert EVA BRAUN 14. februara 2022. u 21:00 // Dom omladine Beograda

Dom omladine predstavlja koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina!Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi...
Reklama
musicpocket