Pisac Branko Rosić objavio svoj treći roman „Dolazak matadora“ u izdanju kuće “Laguna”

Priča o dva muškarca koje je spojio poslovni interes, ali čije su sudbine različite

0
Reklama


Priča o dva muškarca koje je spojio poslovni interes, ali čije su sudbine različite


BEOGRAD, 7. jula:
Nakon zapaženih i veoma uspešnih romana „A tako je dobro počelo“ i „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ stiže nova knjiga rok novinara i književnika Branka Rosića – „Dolazak matadora“, takodje u izdanju beogradske kuće “Laguna”.

To je priča o dva muškarca koje je spojio poslovni interes, ali čije su sudbine različite.
Jedan je, od silne gladi za uspehom, postao Raskoljnikov (iz romana “Zločin i kazna” od Dostojevskog), a drugi je, kao borac protiv sistema, postao vođa društvene revolucije.

Maks je lepuškasti glumac od tridesetak godina, u senci očeve grandiozne glumačke karijere. On ima glumačkih ambicija, pa prihvata predlog marketinškog maga Gavrana (blizu 40 god) da glumi u dečijoj novogodišnjoj predstavi.
Tako Maks upoznaje Višnju Mastilović koja će mu ponuditi da bude glavni junak u velikoj medjunaroidnoj prevari.

Paralelno sa njegovom pričom pratimo Gavranovo otpadništvo od sistema, odlazak iz kompanije, iz zemlje i lansiranje jedne žene u ulogu Jovanke Orleanke 21. veka.
Njih dvojica će se sresti nekoliko meseci kasnije nakon što im sudbina vratolomno podeli karte…

Novi roman sam pisao u doba lokdauna, tokom pandemije virusa korona, kada sam, možda, imao najizraženiju maštu. Želeo da sjedinim i triler, i dramu, i ljubavnu priču, i zločin, i prevaru, i strast, i društvenu revoluciju…”, kaže nekada muzičar, sada čovek od pera, pisac i novinar u kulturi, idealna kombinacija stvaralaštva.

“Trudio sam se da sve to objedinim u ovom romanu pazeći na dve stvari: da bude dovoljno literarno za one koji uživaju u romanima, ali i da bude dovoljno filmično, jer će moja prethodna knjiga ’Za sutra najavljuju konačno razvedravanje’ dobiti televizijsko-filmsku adaptaciju, pa nisam želeo da izneverim novom knjigom”, otkrio je planove za ekranizaciju Rosić.

“Zato i ovaj roman, da citiram jednu od prvih čitateljki, vozi od prve stranice u petoj brzini, ili, što reče druga, ovo je vrteška na programu centrifuge“, zaključio je autor povodom izlaska nove knjige.

Branko Rosić je rođen u Beogradu, bio je istaknuti muzičar, svirao je u kultnom pank bendu “Urbana gerila”, kasnije i u elektro grupi “Berliner strasse”.

Saradnik je na knjizi „Leksikon Yu mitologije“, objavljivao je tekstove u časopisima “Playboy”, “Cosmopolitan”, “Max”, “National Geographic”, B92 online, “Fame”, kao i tiražnim dnevnim novinama “Press”.

Ne bi se moglo očekivati, ali Rosić je ni manje ni previše – diplomirani mašinski inženjer.

Jedan je od prvih srpskih muzičara koji je dao intervju za čuvene engleske novine “New Musical Express” i prvi srpski novinar koji je dobio intervju od kultnog engleskog muzičara, mistika – Morisija, frontmena nekada slavnog benda „The Smiths“.

Inače, radi kao zamenik urednika magazina “Nedeljnik” gde je i novinar kulture, prvenstveno muzike.

Roman „Dolazak matadora“ se nalazi od 29. juna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.


Foto-Miroslav-Dragojević
Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here