Pink Flojd izbacio novu pesmu posle 28 godina: „Slušam legende i krijem se od projektila“ VIDEO

Čuveni rok bend "Pink Flojd" nakon mnogo godina je snimio novu numeru pod nazivom "Hey Hey Rise Up".

0
Reklama

Dejvid Gilmor, Nik Mejson, basista Gaj Prat i klavijaturista Nitin Soni snimili su pesmu zbog trenutnog rata u Ukrajini. „Hey, Hey Rise Up!“ je prva originalna numera Pink Flojda još od 1994. godine i albuma „The Division Bell“

Snimljena je u saradnji sa Andrijem Klivnjukom, pevačem ukrajinskog benda „Boombok“.

Fanovi benda ne kriju oduševljenje u komentarima na Jutjubu ispod pesme, a većina je dirnuta time što je numera posvećena trenutnoj situaciji u Ukrajini.

Jedan Ukrajinac, koji tvrdi da je iz Harkova, napisao je da ne može da veruje da je legendarni bend posvetio pesmu upravo njegovoj rodnoj zemlji.

Ja sam iz Harkova. Upravo sada slušam ovu pesmu, a ispred prozora se čuju upozorenja o vazdušnim napadima i eksplozijama. To je spoj muzike i rata. Da li sam kao dete mogao da pomislim kada sam kupio vaš prvi CD da je to moguće? Da će legenda poput vas puštati muziku u znak podrške mojoj zemlji, a ja ću je slušati i kriti se od projektila. Naravno da nisam. Hvala vam puno što podržavate Ukrajinu„, piše u komentaru ispod pesme.

Kako se navodi, celokupan novčani prihod od ove pesme članovi benda će donirati u Humanitarni fond Ukrajine.

„Nadam se da će dobiti širu podršku i publicitet. Želimo da prikupimo sredstva za humanitarne dobrotvorne organizacije i podignemo moral. Želimo da izrazimo našu podršku Ukrajini i da na taj način pokažemo da većina sveta smatra da je potpuno pogrešno da supersila izvrši invaziju na nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina“, rekao je Gilmor.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here