MUZIČKA PIN KONFERENCIJA 2021: Jedna od najznačajnijih u regionu ! Fotogalerija

0
Reklama

Na otvaranju Taksirat festivala, održana je trodnevna muzička PIN konferencija od 25. do 27. novembra u MKC, kao uvod u glavni program festivala koji se održava 7. Decembra u dve sale sportskog centra „Boris Trajkovski”

Već osmu godinu za redom Skopje postaje evropski centar za okupljanje mnogih profesionalaca iz muzičke industrije i sve to zahvaljujući „Taksirat“ festivalu. Da je ovo jedna od najznačajnijih konferencija u regionu govori i to da je ove godine okupila više od 200 predstavnika i govornika, i više od 100 muzičara iz četrdesetak različitih zemalja.Na samom „Taksirat“ festivalu su učestvovala mnoga svetski poznata i inpozantna imena iz muzičke industrije među kojima su bili i britanski buking agent  Martin Elborn koji je od 1983 deo organizacije „Glastonberi „ festivala.  On je takođe i jedan od osnivača festivala „Womad“ i „The Great Escape” . Takođe jedan od učesnika festivala je bio i Karl A.H. Martin, arhitekta, poznat po tome što je učestvovao u dizajniranju i izgradnji mnogih koncertnih sala u celom svetu i stalni je koordinator stadionskih koncerata poznatih umetnika kao što su Madona, Pol Mekarti, Rodžer Voters i mnogi drugi.
Među britanskim učesnicima bio je i Stefan Bud, direktor projekta “Africa Express” I izvršni producent “Amnesty International”

Predstavnici  vodećih muzičkih festivala kao što su Sziget, Exit, Montreo Jazz, Pohoda,Fokus Vels, Kolor miting, Volga fest, Vajld mint , su takođe bili učesnici Taksirat festivala. Posebnu i brojnu delegaciju su sačinjavali predstavnici regionalnih muzičkih stejkholdera , Druga Godba, Džez festival Ljubljana, festival Indigo, kluba Močvara, hrvatske RTL, Lorin I Dalas Records, I srpskih Glič records, Lampshade Media, Pop Deprešn, Belgrade Beer fest.

Takođe deo ovog festivala je bio i jedan od najpoznatijih muzičkih fotografa Brajan Rašić koji je sarađivao sa najvećim svetskim zvezdama medju kojima su Medi Voters, Robi Vilijams, Sinatra, Pol Mekartni, Čak Beri, Coldplay …

Na PIN konferenciji kao govornici učestvovali su i predstavnici muzičke industrije iz Makedonije, Oliver Belopeta (Skopje džez festival, OF fest ), Vladica Mladenovski – Grga  (MKC Skopje) Darko Andonov (Trap Da Fuck Up), Vasko Atanasoski (Bernis propaganda, Pasvord prodakšn)

Na PIN konferenciji je bilo diskusije o mnogim temama koje se tiču muzičke industrije među kojima su i način bukiranja bendova (uživo ili online) i koliki uticaj u svetu danas ima muzika.

Sastavni deo PIN konferencije su bili i nastupi više od 30 izvođača iz Evrope i regiona.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here