PGP RTS objavio debi album „Pođen sa slomljenim srcem“ benda „Stefan Nemanja“

0
Reklama

Muzičari Nemanja Savić i Stefan Kovačević, članovi muzičkog sastava „Stefan Nemanja“ publici su se najpre predstavili singlom „Rođen sa slomljenim srcem“, avgusta 2020. godine. Dve i po godine kasnije, kreirali su i snimili dovoljno kompozicija za istomeni studijski album, koji je objavio PGP RTS, kao digitalno izdanje.

Neke od pesama su predstavljali kao singlove i spotove, pa publikacija već zna i voli i pesmu „Rođen sa slošenim srcem“, posvećenu deci rođenoj sa srpskom manom, zatim pesmu „Hodam po ivici“, „Karovan i pesmu“, „Poslednji i pesmu“. “, koja je svojevrsna oda vremena kada se održavao istomeni projekat Radio Beograda 202. Povodom Dana zaljubljenih- za sve zaljubljene i u ljubavi, „Stefan Nemanja“ su nedavno objavili i pesmu „Omanjila“.

Nemanja Savić : „Naše „putešestvije“ počelo je 2020. godine- u eri pandemije krune, sa singlom „Rođen sa slomljenim srcem“. I vrlo smo zadovoljni do sada podignutim- okupili smo izuzetnu ekipu muzičara za ovaj studijski materijal, koji je objavio PGP RTS- što je za nas takođe veoma značajan muzičar. Veoma smo nosili na album prvinac benda „Stefan Nemanja“, na ovih osam pesama koje smo brižljivo pripremili i poklonili publici. Četiri pesme imaju malo čvrsti zvuk, u duhu najbolje tradicije pravog rokenrola. Ostale četiri broja su rok prave balade i verujemo da smo ovakvom selekcijom napravili idealan balans. Stefan je predložio da možda dodamo još neko „žestoku pesmu“ ali smo prelomili da smo dovoljno zreli i da ne želimo da krijemo ni tu našu emotivnu stranu, ne bežimo od toga… Za većinu pesama imamo i video spotove, u planu ekrana. još nekoliko brojeva.“

Stefan Kovačević: „Pesma „Ona“ je posvećena mojoj supruzi Jovani a predstavili smo nedavno, povodom Dana zaljubljenih i lepo je prihvaćena. Ta pesma je sada aranžirana za izvođenje sa bendom, to je aktuelna verzija kao što je pesma nastala pre nekoliko godina kada sam je izveo Jovan kao svoju muziku, inspiraciju…“

Nemanja i Stefan se poznaju od studentskih dana i mada su publici poznati kao članovi drugih bendova, oduvek su želeli da stvaraju u tandemu. Stefan Kovačević je u bendu „Forever storm“ iz Kragujevca ali si i gostujući vokal i gitarista mnogih drugih sastava i muzički producent „Blacksmith Music“ studija. Nemanja Savić je dugogodišnji član benda „Neverne bebe“ (prateći vokal, gitarista i perkusionista) ali i lider i pevač muzičkog sastava „Atlantida“.

Album „Rođen sa složenim srcem“ je PGP RTS objavio na svim vodenim svetskim platformama za digitalnu distribuciju muzike.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here