PGP RTS i bend“ Neverne bebe“ potpisali ugovor za novi album „Hodaj

0
Reklama

U susret jubileju- 30 godina uspeha i kontinuiteta na muzičkoj sceni, grupa „Neverne bebe“ će u decembru objaviti osmi studijski album, kojim će sigurno obradovati svoju mnogobrojnu i vernu publiku.

Tu smo gde treba da budemo- kod kuće, u PGP RTS- u.“ izjavio je frontmen benda „Neverne bebe“ Milan Đurđević, prilikom potpisivanja ugovora o objavljivanju albuma, koje je upriličeno u PGP prodavnici RTS Kluba.„PGP je naša kuća, pratimo se uzajamno i evo- dočekali smo da to uspešno traje već tri decenije. Pesme, koje će uskoro izaći pred publiku, predstavljaju esenciju svega što smo radili proteklih decenija. Istovremeno, novi autorski muzički materijal predstavlja veliki iskorak i za nas i za PGP RTS. Pokušaćemo da postavimo nove standarde, kako po pitanju trenutka u kom album izlazi, aktuelnosti tema o kojima govorimo, vremena u kom je nastajao (za vreme pandemije korone). Naravno, iskorak će biti itekako prepoznatljiv i u domenu produkcije, aranžmana i ostalih elemenata koji su važni za pojavljivanje na sceni i na tržištu muzike u našem dobu. Raduje nas što baš sa PGP-om zajednički stupamo u tu novu avanturu koja se zove „Hodaj“ jer smo želeli da ponudimo ideju za prevazilaženje ovog trenutka, u kom se veliki deo sveta oseća kao da su u svojevrsnom ćorskokaku civilizacije… Ovim našim projektom manifestujemo podršku proaktivnom pristupu, poručujemo da treba ići dalje, pokazati svoj stav i okupljati se oko pravih vrednosti.“ izjavio je Đurđević.

PGP RTS, najstarija i najveća muzička izdavačka kuća na Balkanu već sedam decenija uspešno istrajava na aktivnoj podršci najboljim autorima i muzičarima, te je, kako je rekao direktor ove kuće- zadovoljstvo zbog nastavka saradnje- obostrano:

Velika nam je čast i zadovoljstvo što će tako veliki i značajan bend kao što su „Neverne bebe“, objaviti još jedan album za našu nacionalnu izdavačku kuću- PGP RTS. Zadovoljstvo mi je i što sam kao direktor ove kuće, danas u prilici da sa Milanom Đurđevićem u ime benda i ozvaničim našu dalju saradnju. Raduje me takođe što ovim projektom zajedno slavimo i naše važne jubileje- 70 godina PGP RTS-a i 30 godina „Nevernih beba“. U kontekstu imena novog albuma „Hodaj“, reći ću da me raduje što ćemo „zajedno uhodati, kročiti“ u Novu 2023. godinu, u kojoj ćemo te važne godine postojanja, vrednog rada i uspeha- programski zajedno obeležiti, na još mnogo načina...“ izjavio je Vladimir Graić, direktor PGP RTS- a.

Sastav „Neverne bebe“ postoji od 1993. godine, a u aktuelnoj postavi nastupaju od proleća 2011. godine kada je uz Jelenu Pudar na mesto vokala u bend ušla Tijana Sretković. Bend još čine: Vladan Djurdjević Vlajko (bas), Saša Randjelović Randja (gitara), Vladimir Ružičić Kebac (bubnjevi), Andreja Stojić (akustična gitara, perkusije) i Milan Djurdjević (klavir, hammond, klavijature, autor tekstova, muzike i aranžmana, producent). Do sada su tokom karijere održali više od 2000 koncerata i objavili 7 studijskih albuma. Početkom septembra ove godine, singlom i spotom „Praznik razloga“ ovaj pop rok sastav najavio je objavljivanje osmog albuma.

Prepoznatljivi po doslednosti svojim idejama, od kojih nisu odstupili ni u najtežim godinama i želeći da sviraju jedino ono što osećaju bez kompromisa- članovi benda „Neverne bebe“ izborili su se za svoju poziciju na srpskoj pop-rock sceni i dokazali se kao sastav izuzetnih muzičara, koji najbolje od sebe daju na koncertima.Sredinom decembra predstoji i beogradska medijska promocija novog studijskog albuma „Hodaj“ a tokom iduće godine bend će koncertima i drugim umetničkim projektima obeležiti tri decenije rada i uspeha na muzičkoj sceni.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here