Pevač Roni Romero (Rainbow) specijalno za Music Star Production o supergrupi Intelligent Music Project

Omiljeni muzičari su mi Fredi Merkjuri, Dejvid Kaverdejl, Riči Blekmor

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Slušajte Pixies uz klavir i gudače!

Pesme legendarnih Pixies, koje ćemo uživo gledati 31. avgusta na stadionu “Tašmajdan” u Beogradu, odnedavno možete čuti u neobičnom...

Strip prodat za 2.2 miliona dolara

Ta prodaja je postavila svetski rekord na aukciji stripova o superheroju Betmenu, saopštila je u četvrtak aukcijska kuća "Heritage...

Sarajevski elektro-pop bend BoooX osvaja publiku novim hitom !

BoooX, sarajevski elektro pop bend poznat po specifičnim trakama koje bude emocije, upravo je objavio novi video spot za...Omiljeni muzičari su mi Fredi Merkjuri, Dejvid Kaverdejl, Riči Blekmor

Već smo pisali nedavno na stranicama našeg magazina o prvoj stranoj grupi koja je negde blizu realizacije koncerta u našoj zemlji od pojave korona virusa, na proleće 2021, samo da ovo zlo od pandemije konačno prestane, a reč je o Intelligent Music Project /Inteligentni muzički projekat/ – jedan od najzanimljivijih svetskih projekata – rok muzike poslednjih deset godina.

U pitanju je supergrupa, odnosno sastav u kome su članovi već poznati muzičari iz nekih drugih velikih bendova rock, hard rock ili hevi metal žanra, a dovodi ih u Beograd i dalje po Srbiji koncertna agencija i diskografska kuća Music Star Production.

Ova muzička kompanija je dovodila ogromne svetske zvezde sa druge strane okeana i uvek punila velike hale, sale, Hipodrom, Ušće: The Rolling Stones, The Police, Billy Idol, Lenny Kravitz (u Budvi), a imali su najveći trijumf sa povratničkom turnejom Bijelog dugmeta 2005, gde su samo na Hipodromu postigli čak 200 000 gledalaca, a kasnije tokom 2016., tri rasprodate Štark Arene (ukupno oko 60 000 duša).

Članovi IMP-a su legende Sajmon Filips (Toto), Džon Pejn (Azia), Karl Sentans (Nazaret), Džon Loton (Uriah Heep), Bobi Rondineli (Black Sabbath), Ričard Grisman (River Hounds) i Roni Romero kao vokal (Rainbow).

Supergrupa planira turneju tokom 2021. godine, a počinje upravo od Srbije.

Specijalno za sajt Music Star kompanije govorio je pevač Roni Romero koji je posebnu pažnju privukao kao pevač grupe Rainbow.

Romero je zajedno sa čuvenim Ričijem Blekmorom rasprodao velike hale i arene duž cele Evrope.
Koji je bio najveći koncert na kojem ste nastupili i pred koliko ljudi?

Bilo je to na švedskom Rock festivalu sa grupom Rainbow.
Svirali smo za najveću publiku na festivalu ikad, 40 hiljada ljudi!Po čemu se Intelligent Music Project razlikuje od ostalih bendova sa kojima ste nastupali?

Očigledno je to drugačija vrsta muzike od muzičkih stilova koje koristim za izvođenje poput heavi metal-a ili hard rock-a.
Postoji složenija muzika sa različitim elementima koja nosi poruku koja je neuobičajena u rok industriji.
Neki instrumenti pridaju veliku važnost izvođenju, što zavisi od pesme ili čak određenog odlomka u određenoj pesmi, što čini muziku IMP-a zanimljivijom i uzbudljivijom za izvođenje.Ko su vaše omiljene rok zvezde?

Fredi Merkjuri, Dejvid Kaverdejl, Riči Blekmor i mnogi drugi.


Koji su pevači najviše uticali na vaš stil pevanja?

Ne znam, nikad se nisam osećao kao da je neko na mene uticao.
Mislim da je moj način pevanja kombinacija mnogih pevača koje sam slušao od malih nogu, od Kansas do Queen, Deep Purple do Led Zeppelin-a, prolazeći kroz Stevie Ray Vaughan i Frank Marino

Ne znam, previše ih ima.


Za razliku od drugih rok bendova, Intelligent Music Project širi drugačiju poruku. Možete li nam reći nešto više o vrednostima ovog poduhvata supergrupe?

Širimo poruke pozitivnosti i nade kako bi shvatili smisao života.
Sve prepreke se nalaze u našim glavama i od nas samih zavisi da li ćemo postići bilo kakav cilj, pobediti poteškoće u našim životima.
Sve zavisi od naše vere i samopouzdanja.
Dakle, postoji dobro u svemu i u svima, samo je to ponekad teško videti.Kada vas možemo očekivati u Srbiji?

Plan je da u maju 2021. godine nastupimo u Beogradu.


Music Star Production

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

DIVLJE JAGODE CD JUKEBOX / JUGOTON/ CROATIA RECORDS

Oduvek sam voleo umetnički izražaj vrhunskog gitariste i kompozitora svetskog, planetarnog a našeg ranga  ZELETA LIPOVAČE,osnivača , sad već...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!