Pevač Roni Romero i gitarista Biser Ivanov iz rok grupe “Intelligent Music Project” gosti Beograda

Početak dolazaka inostranih rok muzičara u Beograd i Srbiju

0
ReklamaPočetak dolazaka inostranih rok muzičara u Beograd i Srbiju

BEOGRAD, 20. aprila – Bugarsko-čileanska hard rok grupa “Intelligent Music Project” (IMP) na čelu sa pevačem Ronijem Romerom i gitaristom Biserom Ivanovim, bila je juče (19.04.) gost Beograda u susretu sa medijima i fanovima u beogradskom restoran klubu Wurst Platz bar.

Bend IMP će predstavljati Bugarsku na Pesmi Evrovizije 2022. sa svojom novom pesmom „Intention“ (2021), ozbiljno se pripremaju za svoj nastup u Torinu 12. maja, i to je bio povod današnjeg susreta.

Romeo je primetio da je Beograd, u kome se nalazi prvi put, prelep grad sa veoma divnim ljudima, prijatnom atmosferom, ukusnom hranom i prisutnim hedonizmom, uživanju u zabavi i piću. 

Pevač je istakao da poslednjih nekoliko meseci svi u bendu vredno rade na koreografiji za nastup, posvetili su se tome u potpunosti.

Takodje, pomno su pratili i srpsku predstavnicu Konstraktu kada je izabrana za Evroviziju sa numerom „In Corpore Sano“.

„Upoznali smo se sa Konstraktom nedavno u Izraelu. Oduševila nas je svojim neobičnim nastupom, to je bio pravi performans, zaista je snimila veoma hrabru pesmu, neuobičajenu za ovo svetsko takmičenje. Divna je osoba i ima odličnu pesmu“, rekao je Romero.

Biser Ivanov i Roni Romero, Foto: Aleksandra Ignjatović
Upravo ih je prijatno juče iznenadila Konstrakta i pozdravila ih putem video linka online preko velikog video bima i to na čistom bugarskom jeziku, što ih je posebno oduševilo i oborilo s nogu.

Oduševljeni i veoma dirnuti njenom porukom, Roni i Biser su još jednom pohvalili našu predstavnicu:
’’Ona je tako posebna i drugačija! Gledali smo je u Izraelu i otkinuli na njen nastup! Pesma je vrlo zarazna, refren ti odmah ostane u uhu i već nakon gledanja spota, uhvatili smo sebe kako ponavljamo ’’biti zdrava, biti zdrava’’ (smeh).

I onda su dodali – “Konstrakta je, po nama, apsolutni favorit i smatramo da će odlično proći na Evroviziji. Navijamo za nju i verujemo da će se sjajno kotirati”.


Samo nekoliko sati nakon gostovanja u našim medijima, Biser i Roni snimili su specijalan pozdrav za Konstraktu kojeg možete videti na sledećem linku:
Kako u medijima nazivaju IMP – supergrupa, nastala je pre 10 godina, kada ju je osnovao bugarski biznismen Milen Vrabevski i u njoj su bili pevači kao – Sajmon Filips, Džon Pejn, Karl Sentans, Bobi Rondineli i Tod Sučerman.

Ovaj bend je bio u planu da gostuje u Beogradu 2020. godine, u organizaciji kuće “Music Star Production”, ali naravno pandemija korona virusa je to sprečila.

Roni Romero se osvrnuo na pobedu kontraverznog italijanskog rok sastava „Moneskin“ na Evroviziji 2021. u Roterdamu i podvukao da je „veoma dragoceno za rokenrol muziku što su upravo oni pobedili“. 

Evrovizija može imati različite žanrove, nema granica. Moneskin možda nije bend koji bih privatno slušao, ali ih cenim kao umetnike i muzičare“, napomenuo je pevač Romero i razvio temu da inače rok muzika nije samo zabava kako mnogi na prvi utisak pomisle.

Seks, droga i rokenrol, svi su ranije govorili, i tako su ostavili sliku u javnosti da je rok isključivožurka bez prestanka. Kod nas u grupi nije tako ni najmanje, sve je mnogo ozbiljnije, zrelije, osvešćeno. Ipak mi imamo odgovornost prema našim fanovima i muzici koju stvaramo, želimo uvek da preneseno odredjenu poruku javnosti, celom svetu, kako i kaženaše ime benda, sadrži reč Inteligentni“, istakao je Romero.

Biser, Roni i – Konstrakta Foto: Aleksandra IgnjatovićSvoj debi album IMP objavili su 2012. godine kada su i osnovani i od tada izdaju muziku i idu na turneje. Njihov trenutni pevač je upravo poznati čileanski rok umetnik Roni Romero, a u bendu su još i – Borislav Mudolov-Kotkata – vokal, Slavin Slavčev – prateći vokal, Luna Slavčev – prateći vokal, Stojan Jankulov-Stundži – bubnjevi, Biser Ivanov – gitara, Dimitar Sirakov – bas, Ivo Stefanov – klavijatura, Samuel Eftimov – klavijatura.

Bubnjar Stojan Jankulov je već predstavljao Bugarsku na Evroviziji 2007. i 2013. godine.

Postoje neke glasine da je pobeda već unapred odredjena i da će pripasti Ukrajini, upravo zbog cele ratne situacije sa Rusijom.
Na tu temu Romero kaže da, „iako se desi takav ishod, ne bi trebalo niko da se žali“.


Pevač je otkrio da je odrastao na kultnim rok grupama „Led Zeppelin“, „Deep Purple“, „Toto“ ili „Foreigner“, i tako imao različite uticaje kasnije u svom pevačkom razvijanju i sazrevanju.

Danas se to sve dosta promenilo. Čini mi se da smo izgubili tu magiju da zaista uživamo u muzici. Ljudi gotovo da ne plaćaju muziku, sve im je dostupno online, na to se svodi, sve je besplatno, gledaju i slušaju YouTube, sve gledaju od kuće, platforme i striming servise kao što je „Netflix“. Nekad je sve bilo dosta drugačije“, isticao je Roni Romero.


Foto: Aleksandra IgnjatovićBend IMP je veoma produktivan, jer za relativno kratko vreme od 10 godina postojanja snimili su šest studijskih albuma: “The Power of Mind” (2012), “My Kind o’ Lovin’ (2014), “Touching the Divine” (2015), “Sorcery Inside” (2018), “Life Motion” (2020), “The Creation” (2021).

Poznati su im noviji singlovi nastali u vreme pandemije – „Every Time“, „I Know“ (2020), „Listen“, „Sometimes & Yesterdays That Mattered“, „Intention“ (2021).

Roni Romero najpoznatiji je kao aktuelni vokal i legendarnog britanskog benda “Rainbow”, u kojem su godinama pevali najveći frontmeni u rok istoriji.
Odabrao ga je lično Riči Blekmur, tvorac sastava “Deep Purple” i “Rainbow”. 

Svet je tada konačno upoznao njegov sjajan vokal i usledili su brojni pozivi za saradnju, a Roni rado izdvaja projekat koji je radio sa Majklom Šenkerom, čuvenim nemačkim gitaristom.

Romero je zahvaljujući bugarskom biznismenu i humanisti Milenu Vrabevskom započeo saradnju sa bugarskim bendom Intelligent Music Project, sa kojim će uskoro predstavljati Bugarsku na Pesmi Evrovizije u Torinu.

Pevač grupa “IMP” i “Rainbow” preselio se u Rumuniju i peva u bugarskom bendu, zahvaljujući svojoj verenici i menadžerki Korini Mindi.

On je Čileanac sa španskim državljanstvom, živi u Rumuniji, a radi u Bugarskoj, dakle na svim stranama sveta.

Ona je Rumunka, doktorka stomatologije i model u slobodno vreme, takodje i akterka u jednom od njihovih spotova za pesmu „I Know“ sa prethodnog albuma “Life Motion” (2020).

’’Mi smo u rock’n’rollu jako dugo i imamo ogromno iskustvo kada su koncerti u pitanju. Ne doživljavamo Evroviziju kao takmičenje, iako ona to formalno jeste, već kao uniju dobre muzike i bendova. Živimo u nestabilnom vremenu, zabrinuti zbog bolesti i ratova i zato je jako važno da muzikom pošaljemo poruku ljudima da nisu sami, da ima nade i da moraju da idu napred”, napomenuo je Romero i nastavio.

“Muzika je uvek bila neka vrsta utočišta mnogim ljudima i pored šanse da svoju pesmu promovišemo pred jednim od najvećih auditorijuma, srećni smo što možemo da se družimo sa kolegama i zajedno sa njima prikažemo lepšu stranu Evrope i sveta”.

Roni Romero i Korina MindaBugarski gitarista Biser Ivanov iz benda IMP nedavno je podelio na društvenim mrežama snimak kako se na probama zagreva uz kultnu numeru „Daire“ rok grupe “Smak” i čuveni solo Radomira Mihailovića Točka, a to je izveo i u susretu sa medijima i sa Romerom je odsvirao nekoliko pesama iz njihovog opusa – ’’Intention’’ i ’’Yesterdays That Mattered’’.

Legendarni bubnjar rok grupe “Toto” – Sajmon Filips, proglasio je Ivanova naslednikom velikog Dejvida Gilmora (kultni sastav “Pink Floyd”), kada ga je slušao uživo.

U Bugarskoj, Biser Ivanov je poznat kao „neverovatni gitarista“ tamošnje pop ikone Lili Ivanove, a u bendu IMP je od 2018. godine.


Ivan Makragić

Foto: Aleksandra Ignjatović
Foto: Aleksandra Ignjatović
Foto: Aleksandra IgnjatovićReklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here