Peto, jubilarno izdanje Opere na vodi 08. i 09. septembra – ne propustite da budete deo svetskog muzičkog spektakla

Početak jesenje sezone kulturnih dešavanja u srpskoj prestonici obeležiće pravi muzički spektakl svetskih razmera. Peto, jubilarno izdanje Opere na vodi biće održano 8. i 9. septembra na platou Geozavoda u Beogradu na vodi, s početkom u 20.30 časova.

0
Reklama

Ekskluzivno za tu priliku ove godine će prvi put biti postavljen jedinstveni amfiteatar, a zahvaljujući boemskoj, pariskoj ljubavi koja na desnu obalu Save stiže sa obala Sene, plato Geozavoda pretvoriće se u pravu opersku scenu.

Prvog dana sada već tradicionalne muzičke manifestacije na programu će biti opera „Boemi“ (La Bohème), remek-delo Đakoma Pučinija, jednog od najvećih italijanskih kompozitora, a naslovnu ulogu poneće najpopularnija svetska primadona Aida Garifulina, po mnogima najlepši lirski glas današnje operske scene, koja je poznata po tome što je delila scenu sa čuvenom pop zvezdom Robijem Vilijamsom i legendarnim tenorom Andreom Bočelijem.

Ostale uloge u ovoj priči o strasti, ljubavi i pohlepi tumačiće tenor Mateo Roma i slavni srpski bariton Željko Lučić, u pratnji hora, solista i baleta Nacionalne opere iz Temišvara. Dirigent ovog specijalnog izvođenja biće maestro Dejan Savić.

Drugo veče manifestacije rezervisano je za jedinstveni Koncert filmske muzike. Numere iz najpopularnijih blokbastera kao što su filmski serijal o Džejmsu Bondu, „Ratovi zvezda“, „Igra prestola“, „Pink Panter“, „Gospodar prstenova“ i brojnih drugih izvešće Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića.

Obe večeri pratiće nesvakidašnji specijalni scenski efekti i Gala opening Ceremony, kao i specijalna Opera Garden zona, koji će Beograd na vodi pretvoriti u svetsku prestonicu kulture i umetnosti. Zato ne propustite priliku da u smiraj leta siđete do reke i uživate u vanvremenskim kompozicijama, spektakularnoj scenografiji i glamuroznim kostimima.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here