Peta godišnja dodela muzičkih nagrada GODUM biće održana 26. oktobra u Beogradu

Nagrade dobijaju: Bisera Veletanlić, grupa “Partibrejkers”, Konstrakta, sastav “Eyot”

0
Reklama

BEOGRAD, 18. oktobra  – Peta godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike GODUM biće održana 26. oktobra od 20 časova u Ustanovi kulture „Vuk“ u Beogradu.

Ove godine nagradu za životno delo kolege umetnici su dodelili čuvenoj Biseri Veletanlić.


Nagradu za rok muziku dobija rok bend “Partibrejkersi”, za pop muziku će osvojiti najpopularnija muzičarka cele godine – Ana Đurić Konstrakta, a međunarodnoj džez atrakciji – sastavu “Eyot” odlazi nagrada za ovaj muzički pravac. Nagrađene mlade snage su članovi EJO (Ethno Jazz Orchestra).

Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima SOKOJ i PI, takođe referentnih organizacija, bile najčešće emitovane u etru.

Podsećamo, novinar Ivan Makragić u ime našeg magazina Music Pocket osvojio je Povelju kao najbolji predstavnik medija za muziku 2020. godine

Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni – muzičarima, novinarima, i drugih predstavnika koji su učinili da domaća scena dobije svoje zasluženo mesto u javnosti.

Na prigodan način, kolege će se oprostiti i od velikih imena koja su nas u prethodnoj godini na žalost zauvek napustila (Kornelije Bata Kovač, Milorad Džmerković, Igor Starović).

Najavljeno je da će na manifestaciji i nastupiti neki od dobitnika, a zanimljivo je da će im nagrade dodeliti prošlogodišnji laureati (Ana Stanić, Srđan Gojković Gile, Jovan Maljoković).

Posebno uživanje za sve posetioce biće nastup dive Bisere Veletanlić i džez pijaniste Vasila Hadžimanova.

Godišnje nagrade koje je uspostavilo ovo reprezentativno udruženje u kulturi, za umetnike imaju poseban značaj, jer stižu upravo od kolega.


Pored održavanja dobre tradicije i dodele zasluženih priznanja za rad i doprinos umetnosti, muzici i kulturi uopšte, skreće se pažnja i na mlade snage koje dolaze.


Inače, ovo Udruženje su u želji i potrebi za neophodnom zaštitom svojih prava na rad u delatnosti kojom se bave, muzičari osnovali 1953. godine u Beogradu.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here