Pearl Jam u sudskom sporu s tribute bendom imena Pearl Jamm

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Femix Fest od 12. do 14. marta u Beogradu

Stvaralaštvo na polju filma, muzike, fotografije, stripa, poezije     Festival ženskog stvaralaštva Femix Fest održaće se od 12. do 14. marta u Beogradu,...

„Zvuk ženskog srca“ Marine Pešić na Dan žena u Galeriji RTS kluba

Velika ljubav i strast autorke prema muzici i koncertima Ako koncerti i dalje ne mogu komotno da se održavaju i...

Razmatra se mogućnost da Covid pasoš bude način otvaranja barova, klubova i svih koncertnih prostora

Covid pasoš su ideja sve prihvaćenija među svetskim vladama, bilo reč o tome da se digitalna propusnica koristi isključivo...

Pearl Jam je navodno poslao nalog za zabranu korišćenja imena tribute bendu Pearl Jamm, zahtevajući da unište sav merch s imenom Pearl Jamm te da predaju popis e-mail adresa i web domena u kojima koriste to ime.

Priču je nedavno prenio BBC News, koji je za televiziju intervjuisao britanski tribute bend Pearl Jamm. Prema pravnoj dokumentaciji poslato u ime Pearl Jama, ime tribute benda Pearl Jamm “oštećuje njihov brend i izaziva konfuziju među obožavaocima”.

Niko nikada nije došao na naš koncert da bi nam na kraju prišao i tražio novac natrag jer su očekivali da će Pearl Jam svirati”, izjavio je jedan član tribute benda spornog imena.

S druge strane, advokat je u istom prilogu BBC-a pratio situaciju komentarom da je “vrednost brenda, odnosno imena vrlo važna za muzičare i bendove jer zarađuju upravo na tome” te da tribute bendovi “nipošto ne bi smeli koristiti ime suviše slično imenu originalnog benda, kao ni logotipe”.

U izjavi nakon BBC-jeve priče, Pearl Jamm objavio je emocionalno pismo svom omiljenom bendu, u kojem su bend prozvali zbog “slanja pretećeg naloga usred globalne pandemije”. Nadodali su da “to nisu akcije  Pearl Jama kakvog poznaju i vole, onog koji se zalaže za društvo, a bori protiv korporativnih divova”. 

https://www.instagram.com/p/CKL7lTmJb79/

FotoPromo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Performans “Putovanje blizanaca iz Argentine” 4. marta u Božidarcu

Umetnički performans “Putovanje blizanaca iz Argentine” biće izveden u četvrtak, 4. marta na Velikoj sceni Božidarca u Beogradu, a publika će taj događaj moći...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket