Pearl Jam ove godine slavi 30 godina od izlaska drugog studijskog albuma, “Vs.”

0
Reklama

Povodom toga, najavili su nekoliko reizdanja albuma. Vinilno i kasetno reizdanje bend je izdao još prošlog utorka, a putem Apple Musica izdali Dolby Atmos remiks albuma.

Pearl Jam je album “Vs.” objavio 1993. godine, dve godine nakon popularnog debitantskog albuma “Ten”. Bend se je tokom snimanja albuma borio sa komercijalnim uspehom kojeg je dosegnuo “Ten”. Unatoč tome, album je bio pozitivno prihvaćen od strane publike.

Neke od pesama s albuma, poput “Daughter” i “Animal”, postali su stalni deo setliste Pearl Jama. Takođe “Vs.” je bio prvi album benda čiju je produkciju potpisao Brendan O’Brien, koji je između ostalog kasnije bio producent albuma “Yield”, “No Code” i “Backspacer”. Također bio je to i prvi album na kojem je bubnjeve svirao Dave Abbruzzese, nakon što je bend 1991. napustio Dave Krusen.

Ove godine, Pearl Jam je izdao i EP od četiri pesme, izvedene uživo na kratkoj američkoj turneji ovog avgusta i septembra. Pesme za EP je izabrao Josh Klinghoffer, nekadašnji gitarista Red Hot Chilli Peppersa i gostujući član Pearl Jama.

Bend je za iduću godinu najavio novi, dvanaesti studijski album. Na zadnjem koncertu ovogodišnje mini-turneje u teksaškom Austinu, Vedder je najavio kako će novi album izaći iduće godine. Gitarista Stone Gossard rekao kako je novi album “skoro pa gotov”.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here