Panonski mornar bi danas napunio 70. godina

0
Reklama

Kantautor Đorđe Balašević, koji je preminuo u februaru 2021. godine, danas bi proslavio 70. rođendan. Bio je jedan od najvećih pevača današnjice, a njegove pesme se i dan danas pevaju.

Legendarni Balašević najviše je voleo svoju porodicu i uvek je isticao koliko mu znači podrška supruge Olivere, ćerki Jovane i Jelene i sina Alekse, ali je malo poznato da je imao veliku porodičnu tragediju.

Đorđe je s Oliverom živio u kući u kojoj je rođen, u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, koju je i otpevao i u svom hitu „Neki novi klinci”. Međutim, stihove je, osim Oliveri, Đorđe Balašević posvetio i svojoj pet godina starijoj sestri Jasni, za koju je bio jako vezan. O njoj se jako malo zna, ali iz njegovih se pesama može zaključiti kako je bila udata i majka jedne ćerke. Pojedini mediji pisali su kako je upravo njoj kantautor posvetio pesmu „Naopaka bajka“, prenosi Alo!

Jedan od najtužnijih trenutaka u životu „Panonskog mornara“ bila je upravo Jasnina smrt, o kojoj nikada nije javno govorio jer mu je bilo preteško.

Vlasnik hitova “Ringišpil”, “Devojka sa čardaš nogama”, “Namćor” pisao je pesme i mnogim izvođačima poput Zdravka Čolića, Kikija Lesandrića i Biljane Krstić.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here