Pan teatar otvara Večernju scenu na Dan zaljubljenih: “Šta muškarci/žene žele”

Za početak repertoara u 2021. godini romantična komedija

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Domaći film “Kelti” danas (04.03.2021.) premijerno na Berlinskom filmskom festivalu

Intiman i iskren uvid u život jedne porodice Novi domaći film “Kelti” Milice Tomović imaće danas, 4....

POSLEDNJI UDAR NA POSLOVANJE – ZAŠTO POZORIŠTA, A NE I BIOSKOPI?

Beograd, 28. 02. 2021 – Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere...

Na proleće TV serija “Deca zla” prema popularnom romanu

 Scenario za buduću TV seriju od 10 epizoda napisan je tokom 2020. godine, a na proleće se očekuje početak snimanja, u...


Za početak repertoara u 2021. godini romantična komedija


Večernja scena dečjeg pozorišta “Pan teatar” u Beogradu biće otvorena prvi put u 2021. godini na Dan zaljubljenih, u nedelju 14. februara od 19 sati sa romantičnom komedijom “Šta muškarci/žene žele” u režiji Mirjane Karanović.

Kabaretska duo komedija o muško – ženskim odnosima igra se dugi niz godina na ovoj sceni, kao i svuda po Srbiji kao putujući projekat, a glavne uloge tumače Tijana Janković i Ivan Ivanov. U autorskoj ekipi su i kostimograf Marija Narandžić i scenograf Predrag Panić.

Komad postavlja mnoga pitanja – šta muškarci žele? Da li oni znaju odgovor na to pitanje? Da li mogu jedni sa drugima, ali i jedni bez drugih? Kako doći do tog pravog/prave?

Ljubavni odnosi prikazani su kroz osam različitih situacija u kojima se ne podudaraju ženske težnje sa muškim, niti njihova očekivanja, ponašanje, zahtevi. Ali ipak, u svakoj od situacija postoji neka nevidljiva nit koja uspeva da veže parove.

Tijana Janković
Tijana Janković i Ivan Ivanov: “Šta muškarci/žene žele”
Malo pozorište “Pan teatar” osnovano je u Beogradu 4. aprila 1998. godine na opštini Zvezdara, u Bulevaru Kralja Aleksandra 298.

U početku je svoj repertoar bazirao samo na dečjoj sceni, a ciljna grupa tih predstava su deca od 3 do 12 godina starosti.
Svake pozorišne sezone od 1. septembra do 15. juna na sceni pozorišta se odigraju najmanje tri dečje premijere.

Trenutno se na repertoaru nalazi čak 38 različitih naslova dečjih predstava iz sopstvene produkcije.

Od 2. juna 2006. godine otvorena je i stalna večernja scena gde se igra sedam aktuelnih predstave za tinejdžerski uzrast kakva je upravo “Šta muškarci / žene žele”.
Na programu 27. februara je i komad “Kolevka bajke za vremena” po tekstu i režiji Aleksandre Đurić, takođe na Večernjoj sceni.

Glumački tandem Tijana Janković-Ivan Ivanov akteri su još jedne simpatične zabavne komedije koja se igra na scenama po Srbiji, i nastaviće se nakon pandemije – “Brak za ručak i ručak za seks” Stanka Holcera, gde im se pridružila još jedna glumica Pan teatra – Marta Milosavljević.

Jedna od zapaženijih predstava u koprodukciji Pan teatra i Dečjeg kulturnog centra Beograda (DKCB) je ozbiljna drama “Sama je tražila” u režiji Ksenije Krnajski, po tekstu grupe autora, gde igra upravo Tijana Janković, zatim umetnička direktorka Pan teatra – Olivera Viktorović Đurašković, njena ćerka Bojana Đurašković, Maja Mitić i Branka Stojković. Predstava se igrala pretežno na sceni DKCB.
Drama je fokusirana na problem nasilja nad ženama, a tokom pandemije bilo je emitovanje ove predstave preko YopuTube kanala GO Zvezdara.

Pan teatar je renoviran u februaru 2020. uz pomoć Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, GO Zvezdara i prijatelja iz pozorišta “Pinokio”, i sada predstavlja jednu od najlepših kamernih scena u gradu.OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Premijere filmova “Pretty Strong” i “Wongar” u Domu omladine

Dom omladine Beograda, osim tradicionalnog 67. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, za ljubitelje sedme umetnosti predstavlja dva dokumentarna ostvarenja koja...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

musicpocket