Ozi Ozborn o Lemiju Kilmisteru: “Bog rocka”

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Ozi Ozborn je u novom intervjuu govorio o pokojnom Lemiju Kilmisteru i nazvao ga svojim ličnim “bogom rocka”. Frontmen grupe Black Sabbath progvorio je o svom poštovanju prema pevaču Motorheada kada su ga pitali o umetnicima koji ga inspirišu, u novom intervjuu sa Džonijem Vokerom na BBC Radio 2.

Njih dvojica bili su bliski prijatelji, a Lemi je bio koautor velikog broja Ozbornovih solo pesama pre nego što je preminuo od kancera 2015. godine.

Moj bog rocka je Lemi Kilmister. Lemi je bio taj momak – svaki put je “pucao iz kuka”. Imao je dva stava – “to je s****” ili “to mi se sviđa” “– rekao je Ozi.

Dobar sam u idejama za tekstove, ali ne mogu da ih dovršim. I onda bih otišao kod mog prijatelja Lemija. Dao bih mu kasetu i imao sam neku staru knjigu o Drugom svetskom ratu. Nisam je pročitao i rekao sam mu: “Reci mi šta misliš. I imam gomilu ovih tekstova – kad god možeš…”. Razmišljao sam, biće to najmanje nedelju dana”, rekao je Ozi i nastavio:

A on kaže: “Vrati se za otprilike četiri sata”. Vratio sam se, a naš razgovor je ovako tekao:
“Šta misliš o ovome?”
“O, sjajno”.
“A šta je sa ovim?”.
“O, imaš dva…?”.
“Ne, dodao sam još jedan – tri”.
“Napisao si tri teksta?!
“Aha, a i ta knjiga je bila sranje”.
“Koja knjiga?”.
“Knjiga koju si mi dao
“.”

Bio je munjeviti čitač! Mogao je zaista brzo da čita. Bio je neverovatan! Gledate ljude poput Lemija i mislite: “O, on je bezobrazan, bučan i agresivan”. Ali bio je vrlo obrazovan”, nastavio je Ozi.

Ranije ove godine, Ozborne je takođe otkrio da je “verovatno jedan od poslednjih ljudi” koji je razgovarao sa Lemijem pre njegove smrti, navodi Headliner.

On je za Planet Rock objasnio kako je poslednji put pozvao Lemija nakon što je postao svestan svog narušenog zdravlja.

Nazvao sam ga; neko mi je rekao da neće uspeti, pa sam mu telefonirao i stavio ga na spikerfon. I nisam mogao da razaznam šta je govorio. Bilo je strašno”, rekao je Ozi.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket