OVO JE VREDELO ČEKATI! RADIOACTIVE BOY SCOUT ALBUMOM DONOSI NEŠTO NOVO !

0
Reklama

Dugoočekivani album „Something Broken, Something Beautiful“ napokon je tu! Najavnim singlom „Castaway“ Radioactive Boy Scout dao nam je naslutiti o kakvom je projektu ovde reč. Ljubitelj gitarskih pojačala iz ’70-ih, old school načina snimanja i američkog izričaja donosi nam 10 pesama u kojima ukazuje da i nešto „slomljeno“ može postati predivno.

Veoma sam srećan i ponosan što je album vani! Na njemu će se pronaći za svakoga po nešto, od power balada, preko višeglasnih vokalnih deonica do brzih gitarskih rock himni. Bio bih jako zadovoljan da ga pustite glasno i uživate u svim muzičkim poslasticama koje album nudi. Veliko hvala svima koji su mi pomogli u njegovom stvaranju!„- rekao nam je Nikša.

Album je snimljen u Rattus Rattus studiju u Zagrebu pod budnim okom Anje Tkalec i Borne Maksana. Za mix su zaslužni Borna Maksan i Mark Mrakovčić dok je master završio Carl Saff Sjedinjenim Američkim Državama.

U procesu snimanja albuma doprineli su Pavle Gulić (pipschips&videoclips, Malady Lane, Lika Kolorado, delapse) na bubnjevima, Ivica Antunović (ESC Life) na bassu, Marko Kostić na gitari, a vokalne dionice uz Nikšu snimile su Dunja Ercegović (Bad Daughter, Lovely Quinces), Lucija Ćustić (Luce), Neja MarkičevićDora Trogrlić i Rea Matić.

Radioactive Boy Scout je umetnik koji deli svoje vreme između Zagreba i Londona, a njegovo ime je Nikša Lovrinić. Uz solo nastupe ponekad se krije iza velikog zida glasnih gitara. Njegova muzika se sastoji od velikih potencijalnih stadionskih himni do jakih rock balada koje vividno pričaju priču. Kombinacijom širokih akustičnih gitara, velikih dinamičkih skokova i aranžmanskih iznenađenja, Radioactive Boy Scout oslikava bogato platno rock’n’roll melodioznosti s indie rock elementima koji prenose osećaj melanhonlije, ljubavi i nade.

Album „Something Broken, Something Beautiful“ dostupan je putem svih digitalnih platformi.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here