Overload festival 2021 (30.07.-31.07): Artan Lili, Sunshine, Ivana Peters, Đorđe David, Sajsi MC, Texas Flood

Presek uspešnih rok, hard rok, bluz, rep i hip hop imena

0
Reklama

Presek uspešnih rok, hard rok, bluz, rep i hip hop imena


VLADIČIN HAN, 28. jula: Poznati Overload festival u Vladičinom Hanu, nakon preskočene prošle godine usled pandemije, biće realizovan u petak i subotu – 30. i 31. jula kada će na sceni pod otvorenim nebom nastupiti istaknuti muzičari rok, rep, hip hop ili hard rok muzike.

Specijalno iznenađenje ove godine je gitarska radionica pod nazivom “Guitar Workshop” koju će prvog dana od 15 časova održati često angažovani gitarista Borko Mitić, koji je karijeru uspešno preselio iz Srbije u Kanadu. Nastupao je sa mnogim kolegama poslednjih godina, između ostalih bio je u stalnoj postavi sa pevačem Filipom Žmaherom na raznim svirkama po Beogradu. Osim njega, radionicu gitare će držati lider rok bluz benda “Texas Flood” – Nenad Zlatanović, koji nastupa redovno i pod svojim umetničkim imenom Mr. Swagger, i imao je pre pandemije između 100 i 200 svirki godišnje.
U okviru pratećeg programa biće priređena i izložba fotografija sa svih prethodnih izdanja festivala.

Prvo veče 30. jula je rezervisano za izvođače – muzičare rep i hip hop usmerenja, i tako će publika gledati nastup fatalne i provokativne Sajsi MC, kao i legende “Sunshine” koji će zapaliti atmosferu sa hitovima “Misli mene gone”, “Kokane”, “Žaklina traži sponzora”.
Poslednjih godina su manje diskografski i koncertno aktivni, ali su imali svirke po raznim festivalima i manifestacijama (Beer fest), ili solo koncerte (Letnja bašta kluba Fest 2020).
Te noći 30.07. će takođe na bini skakati reperi Fox i Sureal, ali i DJ Kristijan Molnar.

Poslednjeg vikenda u julu, 31.07. festival će ugostiti i zvezde alternativnog roka i bluza, pre svega je tu već spomenuti bend Texas Flood sa specijalnom gošćom – Bojanom Stamenov.

Najavljen prošle godine, sada sigurno nastupa elektro noise alternativni pop rok sastav “Artan Lili”, laureti prve nagrade “Milan Mladenović” istoimene Zadužbine za pesmu “D.E.P.R.A.” (2019).

Aktuelni su sa reizdanjem svoja prva dva studijska albuma “Artan Lili” (2015) i “New Deal” (2018), koji su udruženim snagama objavili dve najjače diskografske kuće regiona – Croatia Records/Jugoton i PGP RTS.
Publika željno očekuje i njihov treći album, od koprodukcije istih izdavača, a naravno pred kraj 2019. godine oni su objavili 5 novih pesama i singlova sa materijala u nastajanju.

Tokom pandemije leta 2020. svirali su u Beogradu (Letnja bašta u Festu) i na festivalima po Srbiji (Sombor, Smederevo).
Za vreme popuštanja mera ove godine, nastupali su na festivalu “DEV9T” u Staroj Ciglani u Beogradu, Pirotu i Zaječaru, a veče pre Vladičinog Hana gledaće ih fanovi u Kruševcu (Jazz klub).

U avgustu će biti veoma produktivni, jer će imati koncerte u Vrnjačkoj banji (07.08.), Pančevu (14.08.), ponovo Beogradu (19.08.), Novom Sadu (20.08.), Zrenjaninu (27.08.) i Kraljevu (28.08.).

Romana i Bojan Slačala uvek na čelu sve uspešnijeg i traženijeg modernog benda u Srbiji.

Iste noći će pevati najlepši i najbolji ženski rok i pop vokal Ivana Peters i Đorđe David, koji u poslednje vreme često nastupaju zajedno u tandemu na turnejama.
Ivana Peters uveliko je aktivna sa obnovljenim rok bendom Negative, povremeno je i deo oživljene pop dens atrakcije TAP 011, dok je pre pandemije imala i duetske akustične koncerte sa Anom Stanić. Uz sve njih pevaće 31. jula i dama Lea Dobričić.

Organizatori navode da će za vreme trajanja programa biti poštovane sve epidemiološke mere koje u tom trenutku budu važile u zemlji, a inače će Overload biti jedan od retkih festivala u kojem će posetiocima biti dostupan besplatan kamp. Naravno, podrazumeva se da će biti realizovan i Moto-skup sa tradicionalnim defileom bajkera.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here