Ovacije za „Let iznad kukavičjeg gnezda“ i Bjelogrlića na Brionima

0
Reklama

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Let iznad kukavičjeg gnezda“, sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi odigrana je na Brionima u okviru Ulysses letnjeg festivala, na tvrđavi Minor, 27. i 28. avgusta, saopštio je BDP.

Za oba dana bilo je više od 800 posetilaca koji su višeminutnim ovacijama ispratili ekipu predstave u ambijentu nacionalnog parka, jedinstvenog po svojoj prirodi i atmosferi.Predstava „Let iznad kukavičjeg gnezda“ je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta od 2005. godine i za to vreme odigrana je više od 200 puta. Beogradska publika moći će da je pogleda na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta BDP GLOBOS areni 23, 24, 25. i 26. septembra.„Let iznad kukacičjeg gnezda“ je legendarna crno-humorna satira o pojedincu u reperesivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha. Dramu „Let iznad kukavičjeg gnezda“ napisao je Dejl Vaserman 1962. godine. Prvo izvođenje bilo je 1963. godine na Brodveju sa Кirk Daglasom u glavnoj ulozi.

Premijera predstave „Let iznad kukavičjeg gnezda“ u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, u Beogradskom dramskom pozorištu odigrana je 5. npvembra 2005. godine.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here