Otvoren konkurs za nagradu “Milan Mladenović”

Pobednik će biti poznat na dan rođenja velikog rok muzičara: 21. septembra

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Pobednik će biti poznat na dan rođenja velikog rok muzičara: 21. septembra


Beograd, 01.06.2021. – Konkurs za treću nagradu “Milan Mladenović” za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije, pod sloganom „Prijavi svoju stvar“, otvoren je od danas do 30. juna, saopšteno je iz Zadužbine Milana Mladenovića, koja je pokrovitelj i idejni tvorac te nagrade.

Muzičar Milan Mladenović je bio jugoslovenski  kompozitor, gitarista, autor tekstova, lider i pevač kultne rock grupe „Ekatarina Velika“, kasnije „EKV“, i jedan od trojice talentovanih umetnika ključnih za osnivanje antologijske grupe “Šarlo Akrobata”.

Zauvek neprežaljen, roker je odavno ušao u anale rokenrola kao vanserijski i neprolazni talenat i teško da će slična muzička veličina ikad da se pojavi i zaseni njegovu poetiku i estetiku kreativnosti.

  Nagrada, koja se dodeljuje na rođendan velikog rok muzičara – 21. septembra, ustanovljena je sa ciljem podsticanja muzičkog stvaralaštva koje odlikuju vrednosti svojstvene samom umetniku čije ime ona nosi.
   
Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina:
– Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu
– Pesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 01.07.2020. i 30.06.2021. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine – milanmladenovic.com.
– Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

Foto: Maja Maričić
O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska)

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano u iznosu od 2.000 evra.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

Prvi dobitnik nagrade „Milan Mladenović“ bila je alternativna elektro rok grupa „Artan Lili“ 2019. godine, a drugi laureat, u pandemijskoj sezoni, bio je indie rock sastav „Dram“ (2020).
Čekamo u septembru i trećeg “naslednika” EKV i Milana Mladenovića.

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket