Otvara se prvi Ex-Yu Rock Centar – otvaranje zakazano za 29. novembar

0
Reklama

Pored suvenira, fotografija, audio i video eksponata, bogati opisi muzike i rok kulture oživljavaju uspomene na pesme i umetnike.

Gotovo 200 originalnih artefakata biće izloženo na otvaranju Ex-Yu Rock Centra u utorak, 29. novembra 2022. godine, u Domu omladine na Skenderiji, na prostoru nekadašnjeg Kaktusa.

Ex-Yu Rock Centar ima za cilj da predstavi istoriju i budućnost Ex-Yu Rock-a kroz moderan objekat koji će biti u potpunosti otvoren 2024. godine. Planirano je nekoliko izložbi koje će biti realizovane tokom 2023. godine.

Prva faza se sastoji od dve izložbe. Otvaranje je zakazano za 29. novembar, a izložba nosi naziv „Šokiraš me, majko moja!“ i pokriva zlatno doba sarajevske scene – uključujući korene roka, popa i živahne demo scene.

Druga izložba, povodom 40. godišnjice albuma Odbrana i Poslednji Dani grupe Idoli, biće otvorena sredinom decembra.Prva faza će trajati do kraja januara, a radno vreme će biti istaknuto na društvenim mrežama EIRS-a. Ulaznice su 10 KM za odrasle, 5 KM za studente i besplatne za decu do 7 godina (u pratnji roditelja/staratelja).Ex-Yu Rock Centar je neprofitno udruženje posvećeno očuvanju i promociji roka kao kulturnog resursa. Više informacija o inicijativi dostupno je na www.ex-yurock.com.

Prvu fazu Ex-Yu Rock Centar svesrdnu podršku pružili su: Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Švicarske, Evropske unije, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Centar za promociju civilnog društva, Ambasade Francuske, UNESCO-a i Opštine Centar.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here