Otkrivena nikad objavljena pesma Princea “Born 2 Die” nastala 2010.

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Upravo je otkrivena nikad objavljena pesma Princea “Born 2 Die”. Nastala je 2010., a biće objavljena na takođe do sada neobjavljenom studijskom albumu “Welcome 2 America” koji izlazi 30. jula!

Na pesmi se pojavljuju i basist Tal Wilkenfeld, bubnjar Chris Coleman, vokali Shelby J., Elisa Fiorillo te Liv Warfield.

U saopštenju za medije njegov muzički direktor Morris Hayes kaže: „Prince je gledao videozapise svog prijatelja dr. Cornela Westa na YouTubeu, a tokom jednog govora dr. West rekao je: ‘Volim svog brata Princea, ali on nije Curtis Mayfield. Tako je Prince rekao, “Oh, stvarno? Videćemo.” Barem u svojim objavljenim materijalima Prince obično nije nastojao oponašati zvukove drugih umetnika. Ali s “Born 2 Die” je fascinantno; zvuči gotovo tačno kao Mayfield. Zvuči i kao Prince, ali da mi je neko rekao da je ovo neobjavljena muzika Mayfielda iz 1976., verovatno bih verovao.”

“Born To Die” bujna je funky pesma iz 70-ih godina u stilu soula u kojem Prince peva u poznatom zvuku pucajućeg falseta. Estetske sličnosti pesme s Curtisom Mayfieldom posve su namerne.

Prince je iza sebe ostavio puno neobjavljene pesme kada je umro 2016. godine, a njegovi naslednici polako dele tu muziku, jedan po jedan komad. Ovoga leta dobićemo izdanje “Welcome 2 America”, album koji je Prince snimio 2010. godine, a koji nikada nije objavljen. Već smo čuli naslovnu pesmu, a još nismo čuli obradu “Soul Asylum”, što bi trebalo biti fascinantno.

IzvorPress
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Arhitektura u fokusu Kaleidoskopa kulture – otvoren konkurs za dizajn javnih prostora u Novom Sadu

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket