“Otac” Srdana Golubovića od danas kreće u bioskope širom Hrvatske

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

ONLAJN PROGRAM 26. FESTIVALA AUTORSKOG FILMA

Pored redovnog programa 26. izdanja Festivala autorskog filma, koji počinje 27. novembra u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od...

Muzika u Velikoj Britaniji: Zašto BBC ne pušta original hita grupe The Pogues

BBC Radio 1 ovog Božića neće puštati originalnu verziju Bajka iz Njujorka (Fairytale of New York) grupe The Pogues...

Umetnik si? Spreman si za međunarodnu karijeru? Prijavi se!

Prijave do 23. decembra 2020 Budite deo ovogodišnjeg programa talenata i iskoristite priliku da dobijete personalizovanu podršku stručnjaka međunarodne muzičke...     Veoma uspešan domaći film u pohodu na region

Nagrađivan i hvaljen film „Otac“ Srdana Golubovića od danas kreće u u redovnu bioskopsku distribuciju širom Hrvatske, saopštio je Filmski centar Srbije iz Beograda.  


  
Publika će moći da ovaj srpski film pogleda u Zagrebu (kino Tuškanac, kino Metropolis, Kinoteka, Cinestar Branimir, Cinestar Kaptol Boutique), Splitu (bioskop Karaman), Rijeci (Art-kino), Dubrovniku, Đakovu,    Osijeku, Varaždinu, a ubrzo i u Metkoviću, Rovinju, Puli i Taboru.  


    Hrvatski koproducenti su Lana Matić i Boris T. Matić iz kuće “Propeler Film”, a ova drama je realizovana i sa partnerima iz Francuske, Nemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovineuz podršku Filmskog centra Srbije.  


  “Otac” je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem 
Berlinskom filmskom festivalu,uzvaničnom programu „Panorama“ gde je osvojiodva trijumfa – Nagrada publike i nagrada Ekumenskog žirija. 


 Na 
FEST-u 2020 Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Goranu Bogdanu za istiniti lik Nikole Stojkovića, a ovaj glumac će onda osvajati dalje nagrade za svoju ulogu na kultnom festivalu u PuliFilmskim susretima u Nišu, i mnogim drugim smotrama. 

 


  Ostvarenje snimljeno prema istinitoj priči, prikazano je i na međunarodnim filmskim festivalima u Sofiji, Jerusalimu, Klužu – Festival Transilvanija u Rumuniji, Kotbusu (Nemačka), Sarajevo Film Festivalu.  


  Reditelj potpisuje i scenario sa kolegom iz Hrvatske 
Ognjenom Sviličićem, a osim Boigdana u filmu prateće uloge igraju: Milica Janevski, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Milan Marić, Jovo Maksić, Ljubomir Bandović, Nada Šargin i drugi.  


  Goran Bogdan
 nedavno je dobio nominaciju za nagradu Evropske filmske akademije (EFA) upravo za ovu tešku i zahtevnu ulogu i time je jedini iz celog regiona koji ima tu privilegiju.
  Ceremonija će biti održana virtuelno 12. decembra, u Berlinu, bez publike, usled sve ozbiljnije situacije sa pandemijom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Muzički festival “Zvezdarijada” za decu i takmičenje “Prvi glas Zvezdare” tokom decembra samo onlajn

Mladima veoma nedostaje druženje i komunikacija uživoFestival kulture mladih “Zvezdarijada” i takmičenje "Prvi glas Zvezdare" biće održan tokom decembra...

Premijera baleta “Krcko Oraščić” u nedelju 6. decembra u Cineplexx Ušće i u Nišu

Na repertoaru lanca Cineplexx i dalje bogata ponuda filmskih hitovaSamo jedna premijera će biti predstojećeg vikenda (5. i 6.12.) na velikom platnu u Srbiji,...

Svetski: Irina Karamarković

Druga epizoda dokumentarne TV serije „Svetski“ vodi nas u Grac kod doktorke Irine Karamarković, slobodne umetnice, pevačice i naučnice, i premijerno je na programu...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!