Osniva se festival ““Isidora Žebeljan” Muzičke omladine Kragujevac

Na svetskoj muzičkoj sceni umetnica je bila najizvođenija srpska kompozitorka

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

KRAGUJEVAC, 27. aprila – Prvo izdanje međunarodnog festivala “Isidora Žebeljan”, u cilju očuvanja sećanja na lik i delo jedne od najznačajnijih domaćih kompozitorki, biće održano u junu ove godine će, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac. 


  Ideja je da se na svake dve godine organizuje ova manifestacija, u čast prerano preminule, umetnice, koja je posle teške bolesti zauvek napustila ovaj svet prošle godine.
 Na svetskoj muzičkoj sceni Isidora Žebeljan je bila najizvođenija srpska kompozitorka.

 
 Program Festivala će činiti koncerti umetničke muzike, predavanja, okrugli stolovi, emitovanje opera, intervjua i drugih video materijala, kao i takmičenje mladih kompozitora, koje ima za cilj podsticanje i promociju njihovog stvaralaštva među domaćom i stranom publikom.

 

 Poziv za slanje muzičkih autorskih dela ovog bijenalnog umetničkog susreta je već otvoren i trajaće do 9. maja, do kada će svi zainteresovani mladi kompozitori moći da pošalju do dve kompozicije, bez ograničenja po pitanju vremena njihovog nastanka. 


Pristigle kompozicije će ocenjivati tročlani internacionalni žiri, sastavljen od afirmisanih i značajnih muzičkih umetnika.

 
Propozicije za učešće na takmičenju, kao i link za slanje prijava može se pronaći na Facebook stranici Muzičke omladine Kragujevac, a detaljan program Festivala će se znati nakon rezultata konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti kulture. 

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Kossev: Za medije na albanskom Goran Bregović je „inspirator masakra na Kosovu“

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku prenelo je vest da će muzičar Goran Bregović nastupiti na festivalu piva u...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket