Oscar 2020 – drugi zlatni kip za Eltona Johna

NAJAVA
Kontakt Konferencija
D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Svetski poznati bend objavio oproštajnu poruku za svoje evropske obožavaoce

Bend je takođe otkrio i neke informacije o tome šta će raditi u budućnosti

IVAN IVAČKOVIĆ: NE BIRAMO MI ROCK’N’ROLL, ON BIRA NAS

Gde je rok novinarstvo danas, postoji li pravi muzički PR, o bendu „The Spanks“, o novoj knjizi...

Makedonska grupa Bernays Propaganda objavila singl ‘Zloben funk’ sa albuma ”Vtora mladost, treta svetska vojna”

Prošlogodišnji album,”Vtora mladost, treta svetska vojna”, makedonske grupe Bernays Propaganda, ujedno i jedan o najboljih u karijeri NOMINOVAN je...

Najveći slavodobitnik 92. dodele Oscara je južnokorejska crna komedija-triler ”Parazit”, a u muzičkom smislu dodelu su obeležili Elton John, Eminem i Billie Eilish.

Autor filma “Parazit“, 50-godišnji Bong Joon-ho, svojim novim delom osvojio je filmski svet – nakon što za njega nije bio ni nominovan za Asian Film Awards, dobio je, među ostalim, Zlatnu palmu Cannesa, Zlatni globus i trofej Britanske Filmske Akademije, da bi (9. 2.) ušao i u historiju Oscara kao prvi film s neengleskog govornog područja koji je proglašen za ukupno najbolji film, za najbolji strani film, za najbolju režiju i za najbolji originalni scenario, ostavljajući u glavnim kategorijama bez trofeja puno razvikanije filmove.

Joaquin Phoenix je najbolji glumac za kreaciju u hitu godine “Joker”, a najbolja glumica je Renée Zellweger za ostvarenje u filmu “Judy”.

Nagradu za najbolju sporednu glumicu odnrla je Laura Dern koja je zasijala u filmu “Marriage Story”, dok je za najboljeg sporednog glumca proglašen Brad Pitt za ulogu u filmu “Once Upon a Time…in Hollywood”, a film Quentina Tarantina osvojio je Oscara i za najbolju produkciju.

Nagradu za najbolju originalnu muziku osvojili su njeni kreatori u filmu “Joker“, dok je nagrada za najbolju originalnu pesmu pripala je numeri “(I’m Gonna) Love Me Again” u filmu ”Rocketman” i to je drugi trofej za njenog koautora i izvođača Eltona Johna, koji je prvog Oscara osvojio 1995. godine za pesmu “Can You Feel the Love Tonight” iz Disneyjevog animiranog hita ”Tje Lion King”.

U muzičkom sadržaju ceremonije iznenađenje večeri bio je nastup Eminema, koji je izveo svoju pesmu “Lose Yourself”, nagrađenu Oscarom za najbolju originalnu pesmu pre 18 godina. Naime, kako piše USA Today, nejasno je od koga je stigla pozivnica za njegov nastup.

Među muzičkim zvezdama bila je i kantautorica Billie Eilish, koja je izvela klasik Beatlesa “Yesterday” u segmentu “In memoriam”.

Naslovna fotografija: Elton John i Bernie Taupin, autori nagrađene pesme (izvor: Billboard)

Izvor: Bilbord

Foto: Oscar

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

IVAN IVAČKOVIĆ: NE BIRAMO MI ROCK’N’ROLL, ON BIRA NAS

Gde je rok novinarstvo danas, postoji li pravi muzički PR, o bendu „The Spanks“, o novoj knjizi...

Makedonska grupa Bernays Propaganda objavila singl ‘Zloben funk’ sa albuma ”Vtora mladost, treta svetska vojna”

Prošlogodišnji album,”Vtora mladost, treta svetska vojna”, makedonske grupe Bernays Propaganda, ujedno i jedan o najboljih u karijeri NOMINOVAN je za IMPALA-u, evropsku nezavisnu diskografsku nagradu.

LETU ŠTUKE NA KONTAKTU 2020

Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena istaknutim autorom Dinom Šaranom imaće svoj premijerni nastup u SubBeernom centru na četvrtom Kontaku u subotu, 21. marta u 21:00. ....

Novo u Shop-u