Oproštaj od Nenada Neše Nenadovića: Večnost je tvoja, a ti si naš zauvek

(Ne)Prolaznost: Nenad Nenadović (1964 – 2021) - Bruneru, vraćaj se, ne može Ada bez tebe

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno(Ne)Prolaznost: Nenad Nenadović (1964 – 2021) – Bruneru, vraćaj se, ne može Ada bez tebe

BEOGRAD, 23. septembra – Dramski umetnici su u velikom šoku nakon smrti svog kolege glumca Nenada Nenadovića (1964 – 2021), koji je preminuo sinoć (22.09.) od posledice korona virusa, i opraštaju se od njega na društvenim mrežama.


    Glumica Milica Milša, koja je sa Nenadom igrala u telenoveli “Igra sudbine” na TV Prva, gde je on igrao opasnog lika Bruna, napisala je na svom Instagram profilu potresne reči.


 “Nešo, dragi moj prijatelju, kako bez tvog osmeha? Kako bez tebe? Sad znam kako duša boli…Uvek ću se sećati snimanja naših scena Brunera i Ade i radosti koju si širio oko sebe. Omiljen si bio i bićeš. Večnost je tvoja a ti si naš zauvek. Volim te, dragi moj druže”, zapisala je popularna glumica.

  Gostovajući jutros na jednoj od televizija, Milica Milša
je rekla da će za nju Nenad uvek ostati onaj mlad momak sa neodoljivim osmehom, kao i da je na snimanju aktuelne serije sa njim bilo divno raditi.

Uvek nasmejan, uvek sam se radovala danima u kojima snimam scene sa njim. Bruneru, vraćaj se, ne može Ada bez tebe”, rekla je Milica uplakana.

  Od redovnog člana pozorišta “Boško Buha” oprostila se i glumica Iva Štrljić.
 “Neša, uvek nasmejan i dobronameran. Predivan čovek i kolega. Ogromno nedostajanje”, bile su njene reči na Facebook profilu.


 Nenadova koleginica Biljana Mihajlović iz drugog pozorišta za decu – “Pinokio” obratila se kratko – „Sa anđelima, druže moj“. 


Kolege iz “Boška Buhe” su se na blic opraštali, jer su zanemeli, nemaju reči od šoka.
Tako je glumac Branislav Platiša mogao napisati samo – “Hvala ti i slava ti”.Čuveni Dragan Vujić Vujke, glumac iz Pozorišta na Terazijama, poetski se izrazio:

“Putuj, Nele, dobri …
Do sledećeg – negde.
Ovih naših 40 godina
ne mogu nam uzeti”.


Voditelj, glumac, zabavljač za decu Predrag Vuković – Peđolino napisao je tužne redove – „Zbogom, Nešo. Mnogo toga dobrog si uradio. Moja porodica i ja smo te mnogo voleli“.


Poruka – “Počivaj u miru, dragi Nenade”, bilo je sve od filmskog reditelja Miloša Avramovića. Zaista je preveliki šok …

Koleginica Boba Latinović iz matičnog pozorišta “Boško Buha” nadahnuto, emotivno i potresno se oglasila na Facebook nalogu.

Zbogom divni, dragi, poštovani i voljeni kolega i prijatelju. 
Ta radost sa kojom si pristupao svakoj predstavi i svakoj ulozi je meni, kao i mnogima, bila zvezda vodilja. Sa istom tom radošću si pristupao i samom životu. Zato je ovo veliki udarac za sve nas koji smo imali tu čast da te poznajemo.
Sigurna sam da te sada anđeli čuvaju” ….Kakav šok, kakva tuga. Zanemela sam. Predivni Nešo”, dirljivo je poručila glumica i voditeljka Marijana Mićić.

Glumica Olja Lević iz serije “Igra sudbine”, oprostila se od kolege uz sledeće reči

Počivaj u miru, dragi Nešo”, napisala je Olja na svom Instagram profilu.

Dragana Mićalović iz iste serije napisala je takođe emotivnu poruku.

Dragi naš Nešo! Hvala na svemu! Neka Vam Gospod podari mir”.
Dramski umetnik i pedagog, poznat kao učitelj glume najnižih uzrasta, Nenad Neša Nenadović preminuo je u 57. godini od posledica Kovid-19 virusa.

Već sa 13 godina je dobio ulogu Moljca u slavnoj TV seriji „Povratak otpisanih“.
 Vodio je veliki broj dečjih emisija – “Sega, Nintendo, PC klinci”, „Zooteka“, „Pet-šou“ i „Fazoni i fore“.

 Bio je stalni član pozorišta „Boško Buha“ i smatra se rekorderom po broju odigranih predstava, jer je 2015. uspeo da se popne čak 77 puta na scenu bez dana pauze.

Dobitnik je više nagrada, između ostalih tri „Buhine“ nagrade za predstave “Tri musketara“ i „Princ – arkadna avantura“.
 Ostvario je uloge u više od 50 filmova i TV serija.

  U poslednjem periodu je bio popularan po seriji “Igra sudbine”, koja ima više od 300 epizoda, tako da je svakodnevno bio prisutan na malim ekranima.

  Ostale su zapažene uloge u filmovima “Boško Buha”, “Šesta Brzina – Majstorska radionica”, “Daleko nebo”, “Šta radiš večeras”, “Vaga za tačno merenje”. 

 

Pozorište “Boško Buha” na Facebook strani se na ovaj način oprostilo ..


Juče je u Beogradu preminuo naš dragi kolega i prijatelj Nenad Nenadović, jedan od omiljenih glumaca najmlađe, ali i one starije publike. Bio je član Pozorišta „Boško Buha“ od 1987. godine.

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. u Beogradu.
Bio je glumac od malih nogu. I to ne samo glumac, već prava zvezda.
Publika ga je, još kao dečaka, prepoznavala iz „Vage za tačno merenje“ i „Boška Buhe“, a nastavnice u njegovoj školi su oplakale smrt njegovog junaka Moljca iz „Povratka otpisanih“. Dobijao je stotine pisama dnevno, iz cele Jugoslavije.

Završio je glumu u poslednjoj klasi profesora Minje Dedića, i odmah po diplomiranju, zaposlio se u Pozorištu „Boško Buha“, svojoj „prvoj i poslednjoj profesionalnoj ljubavi“, kako je sam govorio. Odigrao je na desetine uloga – od svoje prve profesionalne uloge Bertrama u predstavi „Sve je dobro što se dobro svrši“ Vilijama Šekspira u režiji Dejana Mijača, preko Vuka u „Bajci u Vuku i Srbima“, Rake u „Sumnjivom licu“, Renca u „Zelenom ptiću“, Princa Filipa u „Uspavanoj lepotici“, Njuške kotlokrpe u „Snu letnje noći“, pa čuvenog Mitra Pjevca iz „Carevog Zatočnika“, kneza Vukana u „Princu Rastku – monahu Savi“, Ministra u „Golom kralju“, Msje Žaka u „Mačoru u čizmama“, Lovca u „Snežani i sedam patuljaka“, Oca u „Gospodaru muva“, Gospodina Darlinga u „Petru Panu“, Kralja Grdana u „Zvezdarskom vitezu“, Novinara u „Tomu Sojeru“, Feliksa u „Florentinskom šeširu“, Riste Todorovića u „Gospođi Ministarki“, Kralja u „Uspavanoj lepotici“, Kontea od Albafiorite u „Krčmarici Mirandolini“, Tima u „Iza kulisa“, Vuksana u „Majstori majstori“, Gospodina Braunloa u „Oliveru Tvistu“, do poslednje u „Mačoru u čizmama“ Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića.

Teško je u ovom trenutku pomiriti se sa tim da rečima.
Poslednja uloga…..
Verovali smo da će ih Nenad odigrati još na desetine.

Dva puta je dobio nagradu Gita Predić Nušić: 1996. za nekoliko uloga u predstavi „Princ – arkadna avantura“ Nebojše Romčevića u režiji Gorčina Stojanovića i 1999. za ulogu Luja XIII u predstavi „Tri musketara“ Aleksandra Dime/Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića.

Od 2002. do 2005. Bio je upravnik Pozorišta „Boško Buha“.
Za vreme njegovog mandata, osnovan je TIBA festival, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade.

Sa Nešom je bilo lako raditi. Uvek vedar i nasmejan, nikad nije unosio težinu u proces, a uvek je dolazio do glumačkih kreacija koja su osvajala srca publike. Bio je pouzdan kolega, neko na koga smo uvek mogli da se oslonimo, i sa kojim smo uvek sa radošću stvarali, ali i delili priče iz naših i njegovog život.

Osim njegove Snežane, Jane i Mine, njegove porodice iz Pozorišta „Boško Buha“, za Nenadom će tugovati i mnoga beogradska deca, njegovi đaci iz škole glume koje je uveo u magični svet pozorišta, i kojima je bio veliki prijatelj i oslonac.

Kada jednom poverujemo da Neša više nije sa nama, sećaćemo ga se često i rado, sa ljubavlju i radošću što smo se sreli u ovom životu….

…………………………..


- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Zdenka Kovačiček i Matija Cvek osvojiće vas zajedničkim singlom “Tvoje usne”

Novi singl “Tvoje usne” kolaboracija je s genijalnim Matijom Cvekom kao gostom na Zdenkinom hvaljenom albumu “Konstatacija jedne mačke” koji je tokom ove godine uz CD...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket