„Opera na vodi“ 4. septembra u Beogradu na vodi

Nastavlja se tradicija izvođenja spektakla na obali

0
Reklama

Belgrade Waterfront u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i glavnim organizatorom ”Human District”, ovog leta, treću godinu zaredom, organizuje muzičko-scenski događaj na otvorenom pod nazivom ”OPERA NA VODI“. 

Muzički spektakl je zakazan za 4. septembar u 20:00 časova, na ekskluzivnom prostoru Sava Promenade u okviru Belgrade Waterfront-a.

 
Premijerno izvođenje opere „CARMEN“, Georges Bizet (Žorž Bize) gde su u glavnim ulogama naši najbolji operski pevači koji predstavljaju Srbiju u najpoznatijim kućama u svetu – Pariskoj operi, Bečkoj operi, Metropolitan operi i drugim. 


Uloge tumače: mecosopran Sanja Anastasia/Carmen, tenor Zoran Todorović /Don Jose, David Bižić/Escamillo. 


Dirigent je Dejan Savić, a reditelj Enrico Stinchelli koji posebno dolazi u Srbiju da režira ovaj jedinstven događaj.


Na ovaj način nastavlja se tradicija započeta u septembru 2018. godine, kada je održana prva ”Opera na vodi“ i to u čast 150. godišnjice postojanja Narodnog pozorišta.


U spektaklu pred više od 6.000 gledalaca, kompletan muzički sastav nacionalnog teatra izveo je delove iz najpoznatijih operskih dela koja se nalaze na godišnjem repertoaru.  To je ujedno bio i prvi veliki nastup na otvorenom muzičkog ansambla Narodnog pozorišta. 


 Ove godine, organizator ”Human District” najavljuje, što se tiče same scene i programa, još spektakularniji događaj.  Operski spektakl na otvorenom postao je turistička atrakcija i predstavlja značajnu kulturnu svečanost za ceo region, Srbiju i Beograd. 


Ulaz će biti besplatan za sve posetioce. 

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here