Openhajmer oborio novi rekord: Najuspešniji film svih vremena u jednoj kategoriji

0
Reklama

Film Kristofera Nolana “Openhajmer” o slavnom fizičaru Robertu Openhajmeru, tvorcu atomske bombe, osvojio je gledaoce širom sveta i zasluženo postigao veliki uspeh kojim se malo koji biografski film može pohvaliti.

Jedan od najboljih filmova ove godine ostvario je profit od 912 miliona dolara. Time je postavljen novi rekord koji je ranije držao film o Frediju Merkjuriju “Boemska rapsodija” koji je zaradio 910 miliona tokom prikazivanja u bioskopima.

Fenomen “Barbihajmer”

“Openhajmer”, koji se još uvek prikazuje u bioskopima, uspeo je da ga pretekne i nalazi se blizu zarade od milijardu dolara, ali mnogi smatraju da će do te cifre teško doći.

Uspeh “Openhajmera” najviše se može pripisati fenomenu “Barbihajmer”. Pošto je film objavljen istog dana kada i “Barbi”, postojale su velike zajedničke marketinške kampanje gde je cilj bio da oba filma pokažu da mogu da se spoje među publikom, prenosi 24sedam.

Mnogi predviđaju da će “Openhajmer” biti među vodećim kandidatima za Oskara, kada je reč o najboljim glavnim i sporednim ulogama i najboljoj režiji. Kristofer Nolan je već postigao više nego dovoljan uspeh – na filmu je zaradio oko 180 miliona dolara.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here