Online kulturna platforma Alone Together i večeras (četvrtak, 09.07.) po 17. put na YouTube kanalu KC Grad

Književnost, gluma, dramaturgija, muzika, likovna umetnost

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

Francusko – srpski susreti od danas (30.11.) na 26. Festivalu Autorskog filma

Program se održava u potpunosti onlajn zbog pandemije Ovogodišnji program „Randevu“ kao Francusko-srpski filmski susreti u okviru 26. Festivala Autorskog filma počeli su...

Legendarna YU grupa obeležila sinoć (04.12.) svoj 50. rođendan izuzetnom kolekcijom svih albuma

Jedan akord dovoljan za rokenrol, a dva su već gužvaJubilej od čak pet decenija postojanja, uz promociju boks set...

Glumačke zvezde žele da kupe Tolkinovu kuću, čuvenog pisca J.R.R. Tolkina u Oksfordu

Ser Ian MekKelen i Martin Friman, zvezde iz filmova "Gospodar prstenova" i "Hobit" uključili su se u kampanju za...

Književnost, gluma, dramaturgija, muzika, likovna umetnost

KAKO nam jači udar pandemije Covid 19 neprestano otkazuje sva kulturna dešavanja ponovo kao u martu, te nemamo sve najavljene koncerte i pozorišne predstave na stadionu Tašmajdan ili bilo gde, a i bioskopi na otvorenom su i sada pod znakom pitanja, potrebno je da se okrenemo online projektima.

Tako se večeras od 21.00h nastavlja serijal platforme AloneTogether #17 gde će na Facebook stranici i na YouTube kanalima Kulturnog centra Grad biti gosti: Josef Kleindienst, Umit Mesci i bend Turisti.

Nova 17. epizoda web magazina nastavlja serijal razgovora sa domaćim i stranim umetnicima i danas ćemo se premijerno upoznati sa dva značajna imena.
Josef Kleindienst je svestrani autor – austrijski pisac, scenarista i glumac, dok je Umit Mesci – kustos asistent u Muzeju savremene umetnosti u Istanbulu | Istanbul Museum of Modern Art / .

Umit Mesci govoriće nam o trenutnoj situaciji u muzeju, novim projektima i izložbama koje su pokrenuli, ali i načinima na koji se oni realizuju u novim okolnostima usled korona virusa, dok će umetnik Josef Kleindeinst otkriti šta ga to najviše inspiriše u pisanju, a šta u glumi i kako se snalazi u različitim ulogama. Na koji način tako multimedijalni autor spaja dramaturgiju – pisanje za film, televiziju i pozorište, i koliko mu je onda u tom pisanju za glumce važna činjenica da je i sam glumac.

Muzički segment vezan je za alternativnu verziju novog spota benda Turisti pod neobičnim nazivom – NNMDSMD. Sam video klip realizovan je upravo u KC Grad. Sastav Turisti je jedan od zapaženijih na modernoj alternativnoj rock sceni Srbije, prošle 2019. godine su svirali i na Beer festu i festivalu Kontakt u Hali sportova kao predgrupa povratničkom nastupu Partibrejkersa.

Četvrtak 09.07. 21.00h – Na Facebook i You Tube kanalima KC Grad
https://bit.ly/2VE0RsX

Projekat su podržali Austrijski kulturni forum Beograd i – Austrijska Ambasada u Srbiji /Österreichische Botschaft Belgrad/.

****

Ivan Makragić

https://www.youtube.com/watch?v=bpyZm1NwQBc


OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

“Kratki metar iz ženskog ugla” online u Institutu “Servantes” od 7. decembra

Novi španski filmovi ženskih autorskih rukopisaČetiri kratkometražna filma španskih rediteljki biće dostupna od 7. do 28. decembra za besplatno gledanje na Vimeo...

Legendarna YU grupa obeležila sinoć (04.12.) svoj 50. rođendan izuzetnom kolekcijom svih albuma

Jedan akord dovoljan za rokenrol, a dva su već gužvaJubilej od čak pet decenija postojanja, uz promociju boks set izdanja “50 godina YU grupe”...

EDO PLOVANIĆ MUZIKA.HR: Imam jednu excelicu sa svime šta želim napraviti, čovječe, nema kraja

U najnovijem nastavku naše muzičke PR priče, upoznajemo veoma zanimljivog, ambicioznog, nadasve svestranog mladog čoveka, koji je do sada postigao toliko toga kao da...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!