Oglasio se Kusturica: „Greška“; „Počeo lov na veštice“

0
Reklama

Režiser Emir Kusturica demantovao je informaciju da je postavljen za direktora Teatra ruske armije, navodeći da takvo tumačenje verovatno ide iz srodnosti internacionalne reči „režiser“ i „direktor“.

Ja nisam nikakav direktor Teatra vojske Rusije, nekadašnjeg Teatra sovjetske armije, nego sam poslednja tri meseca razgovarao o mogućnosti postavljanja na scenu mojih filmova u formi teatarskoj“, naveo je Kusturica, prenose domaći mediji.

On je istakao da u Teatru ruske armije može da gostuje kao režiser „kad ova burna vremena prođu“.

Komentarišući vest da je zbog te činjenice češki festival Febiofest odlučio da mu oduzme nagradu festivala Kristijan, Kusturica je rekao da to samo govori da je krenuo takozvani lov na veštice.

Zapravo, pravoverni i krivoverni neće biti deljeni religijski nego ideološki. Ja se nagrade jedva i sećam, ali to mene ne uzbuđuje, neka oni tu nagradu uzmu, ako ima šta da se uzme„, zaključio je on.

Podsetimo, češki festival Febiofest odlučio je da oduzme praškom đaku, kojim se ponosi filmska akademija u Pragu FAMU, reditelju Emiru Kusturici, nagradu festivala Kristijan zato što je uoči napada Rusije na Ukrajinu prihvatio voditi Centralno akademsko pozorište ruske armije.

Da se Kusturici oduzme nagrada Febiofesta koju je 2017. godine dobio za doprinos svjetskoj kinematografiji zatražio je počasni predsednik festivala, njegov osnivač, reditelj Fero Fenič.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here