Održan koncert „ABBA Strings“ sastava “ABBA Ring Tribute” sinoć (04.09.) u Botaničkoj bašti 

Veliki antologijski hitovi neprolazne pop grupe za nekoliko hiljada fanova

0
ReklamaVeliki antologijski hitovi neprolazne pop grupe za nekoliko hiljada fanova


BEOGRAD, 5. septembra  – Koncert pod nazivom „ABBA Strings“ sastava “ABBA Ring Tribute” sa gudačkim orkestrom održan je sinoć (ponedeljak, 04.09.) na otvorenoj sceni Botaničke bašte “Jevremovac” u Beogradu pred velikim brojem ljubitelja antologijske švedske pop grupe.  

Zanimljivo je da je bend ovog dana zapravo imao dva nastupa, prvo mini koncert za decu od 17.30h u želji da muziku, uz koju su odrastale generacije, približi i najmlađim naraštajima.  

Tako su došli na ideju da prvo izvedu 45-minutni program kao pravi školski čas, koji je po svom sadržaju i formi prilagođen najviše deci, budućim fanovima stvaralaštva švedske dens pop atrakcije ABBA i velikih hitova.

Koncert je sinoć odjekivao sa čuvenim hitovima „Waterloo“, “Mamma Mia”, “Money, Money, Money”, i nekoliko hiljada ljudi je pevalo uglas omiljene numere.

Muzičko putovanje kroz istoriju ovog benda pretvorilo se u jednu veliku igranku, veselu, zabavnu disko žurku bez prestanka čija je set lista bila bogata sa naslovima –  “Fernando”, “Chiquitita”, “Dancing Queen”, “The Winner Takes it All”, „S. O. S.“.

Originalnu ABBA grupu činili su kvartet muzičara, dve pevačice i dvojica kolega – Agneta Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Beni Andersson, Ani-Frid Lingstad, koji su kao pobednici Evrovizije osvojili svet tokom jedne decenije karijere od 1972. do 1982. godine.ABBA RING @bozidar.photography
Domaći ABBA Ring Tribute je uspešno i verno dočarao sa kostimima i frizurama to davno doba trijumfa, a zanimljivo je da hitovi i nakon 50 godina i dalje „žive“ medju publikom čitave planete.

Jedina je mana koncerta, što se inače dešava ovog leta u Botaničkoj bašti, da su se vokali znatno slabije čuli od instrumenata, ali izgleda da je to neko pravilo ovog prostora, što je velika šteta. Onda doživljaj koncerta nije kompletan niti može biti.

Koncert „ABBA Strings“ je auditorijum podsetio na svih osam studijskih albuma ABBA brenda od benda – “Ring Ring” (1973), “Waterloo” (1974), “ABBA” (1975), “Arrival” (1976), “The Album” (1977), “Voulez-Vous” (1979), “Super Trouper” (1980), “The Visitors” (1981).

Čak su se oni nedavno i vratili posle četiri decenije sa novim albumom – “Voyage” (2021).Sinoć bend je sa gudačkim orkestrom priredio retrospektivu neprolaznih hitova kao „Voulez Vous“, „Honey, Honey“, „Take A Chance On Me“, „Knowing Me, Knowing You“.

ABBA je za kratko vreme postojanja, tokom deset godina imala švedske, evropske, australijske turneje – “Swedish Folkpark Tour” (1973), “European Tour” (1974–1975), “European & Australian Tour” (1977), “ABBA: The Tour” (1979–1980), a u novom povratku su ponovo na putu – “ABBA Voyage” (2022–2024).

Inače “ABBA Ring” nije ona grupa koju je publika već upoznala ranije na koncertima – “ABBA Real tribute band” na Stadionu Tašmajdan (2021, 2023) i širom zemlje i regiona.  
U pitanju je drugi domaći tribjut sastav posvećen bendu ABBA i njihovoj neprolaznoj vrednosti. Na ovom koncertu od skoro puna dva sata „ABBA Ring Tribute“ je oduševio iskrene fanove grupe sa „The Name of the Game“, „Super Trouper“, „I Have a Dream (I Believe in Angels)“. 


Bend je veoma tražen ovog leta po Srbiji, nastupe su imali po mnogim gradovima (Užice, Novi Sad – Koncertna dvorana, Arandjelovac), početkom septembra na festivalu tribjut bendova “START” u izletištu Borkovac nadomak Rume, i po bivšim SFRJ republikama, kao Hrvatska (Karigador, Kastav), Bosna i Hercegovina (Sarajevo), Crna Gora (Herceg Novi, Luštica), čak i u Austriji (Grac).  

Naredna stranica im je gostovanje na festivalu „Oktoberfest“ 6. oktobra u Novom Sadu.

Za kraj dvočasovnog koncerta „ABBA Strings“, sastav „ABBA Ring Tribute“ je okončao druženje sa zaraznim i zabavnim pesmama „Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)“ i „Lay All Your Love On Me“.

Filmski i pozorišni mjuzikl „Mamma Mia“ sa hitovima grupe ABBA učinio je da čitav svet iznova obožava ovu popularnu disko grupu.

Podsetimo, u Pozorištu na Terazijama “Mama Mia” je osvojila Beograd od 2015. godine i za ovoh osam sezona predstava je uvek redovno rasprodata.

Ivan Makragić

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here