Održan humanitarni spektakl koncert „Dete od snova“ u Kombank Dvorani (20.02.2022.)

Izuzetno kolažno - mozaično veče muzike, plesa, recitacije, glume, umetnosti

0
Reklama


Izuzetno kolažno – mozaično veče muzike, plesa, recitacije, glume, umetnosti


BEOGRAD, 21. februara – Humanitarni koncert pod nazivom „Dete od snova“, sa mnogim poznatim muzičarima, u organizaciji Udruženja „Uvek sa decom“  i saradnji sa autorkom Bojanom Mašković, održan je sinoć (20.02.) u Kombank Dvorani.

Sav prihod od muzičkog spektakla namenjen je lečenju najmladjih prevashodno u borbi protiv raka. 


Upravo poznata pesma „Dete od snova“ je prva bila na repertoaru ovog jedinstvenog multimedijalnog dogadjaja, gde je uključeno i prozno pripovedanje više voditelja o deci, životu, porodici, važnim trenucima.

Scenografija je kreirana po uzoru na kafanu, gde su sa leve i desne strane bili poredjani stolovi i stolice gde sede muzički i dramski umetnici, budući učesnici programa. 
Koncert je zvanično otvorila Bojana Stamenov sa velikim hitom „Mama, tata“ rok grupe „Kerber“, čiji stihovi i podsećaju na dečiju pesmicu, dakle, veoma prilagodjeno povodu („Mama, tata, vratiću se ja, kad sve ovo prodje„).


Dragi moji, imaćete priliku da uživate sa svima ovde, dok je nama na pozornici velika čast i privilegija što učestvujemo u ovakvoj prilici. Dobrodošli na koncert „Dete od snova“, bila je veoma nadahnuta soul džez pevačica Bojana Stamenov.


Makedonski pop muzičar Daniel Kajmakoski delio je uzbudjenje koleginice Bojane, ponosan što je deo ove magične, plamenite, humane priče.

  Pobednik muzičkog serijala „X Faktor“, Kajmakoski je zapevao numeru „Skoplje ili Beograd“ na oduševljenje cele dvorane (izvorno je ovaj duet on snimio sa pop zvezdom Željkom Joksimovićem, ujedno i kompozitorom hita).


Pop pevač Boris Režak odmah je euforično plesao uz izjavu „voleo bih da svi djuskate, vidim da ste većpočeli u zadnjim redovima“, i onda interpretirao svoju hit pesmu „Andjeo“, uz pratnju hora u vidu cele publike.


BOJANA STAMENOV
Glumačka tačka je bila sledeća na rasporedu, prema scenariju, jer je ceo dogadjaj bio muzičko scenski spektakl, spoj dramskih i muzičkih umetnosti-veština. 


Kako su naveli iz udruženja „Uvek sa decom“, svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a da bi njima i njihovim porodicama olakšali teške dane, neophodno je obezbediti Roditeljski kutak gde će u pauzama između terapija moći što kvalitetnije da provedu vreme.

Zbog toga je udruženje „Uvek sa decom“, još pre 30 godina osnovano, pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za kupovinu stana koji će biti na raspolaganju deci i roditeljima, a deo sredstava će biti prikupljen i na ovom humanitarnom koncertu koji je realizovala Bojana Mašković sa kolegama pevačima i glumcima.

Igor Simić pevao je sopstveni hit „Poveruj u ljubav„, a onda je ostao na sceni ne bi li dočarao duet sa Anom Bebić – rasplesana numera „Italiana“ od hrvatske pop pevačice Severine. 


Muzičar sličnog stila Bojan Marović izveo je dinamičniju svoju pop baladu „Neka te ljubi“, izazvao je euforiju, veći deo uglavnom ženske publike ustao je i plesao.


BORIS REŽAK
Dečji hor iz Vojvodine „Iskončići“ pevao je čuvenu „Plavu pticu“, veoma emotivno, a u ritmu snažne i moćne melodije, publika je tapšala.
Drugi nastup im je bio u znaku pesmice – “Jednog dana neću biti dete”.

Kompozitor te antologijske pesme bio je Aleksandar Sanja Ilić, na žalost nedavno preminuo od posledica korone (2021). Umetnik je pesmu stvorio za istoimenu uspešnu predstavu u JDP-u, od pre tri decenije, u režiji glumca Irfana Mensura. 


Operska diva i dama iz mnogih opereta i mjuzikala Branislava Podrumac čudesnim vokalom je otputovala u neko lepše vreme sa divnim klasikom „Fly me to the Moon“ Frenka Sinatre, divan jazz standard, koji je publika mogla čuti i prethodne noći na solo koncertu Beti Đorđević, na istom mestu.

Ubrzo stiže Kralj rokenrola – Elvis Prisli sa naslovom „Suspicious Minds“, koju peva Igor Simić, da bi sijaset hitova grupe ABBA podigao celu dvoranu na noge kroz pesme i plesni show modernog baletskog ansambla “Lafajet igrači” čuvenog koreografa Milana Gromilića. 

Sastav EJO – Etno jazz orchestra u duetu dve veoma talentovane vokalne dame izveo je zaista očaravajuće melodije. 


Slede pop muzičari sa svojim hit baladama – Nenad Knežević – popularni Knez („Vjeruj“) i Željko Vasić („Ti i ja“), koji uvek obraduju publiku.


Beskrajno talentovani Dušan Svilar vrhunski, kao i uvek, otpevao je hit „Ti si jedina od svih“ slavnog Zdravka Čolića, koja ga je obeležila u karijeri, kao i mnoštvo drugih hitova.


Osnivač ovog projekta Bojana Mašković svima se zahvalila što su ove noći došli da podele radost i humanost uz donacije i veoma uzvišeno i nadahnuto otpevala svoju nežnu pesmu „Kao muzika“. 


BOJANA MAŠKOVIĆ
ŽELJKO VASIĆ
DUŠAN SVILAR
KNEZ
„Večeras slavimo život. Veliki pevaju za male“, odjekivale su reči tima voditelja koje je predvodio poznati glumac Stojan Đordjević, kao i Andrijana Đorđević.

Stojan je onda jako brzo ušao u kostim jednog od musketara, kao da je izašao iz romana Aleksandra Dime i sa kolegama priredio neverbalni spektakl i impresivne cirkuske akrobacije uz mačevanje, naziva “Svi za jednog, jedan za sve”.


Bojana Stamenov umesto odsutnog glumca Slobodana Bode Ninkovića pevala je „Moj svet“ grupe „S vremena na vreme“, uz komentar – “Evo, ja sam sada Boda Ninković”, uz veliki smeh u sali.

Ubrzo na noge podižu celu salu i Filip Pat sa hitom „Ding ding dong“ rokabili pop grupe „Vampiri“ (violinista je dokazao da je odličan i kao pevač), kao i opet Boris Režak sa čuvenom numerom „Ljuljaj me nežno“ Olivera Mandića.

Kraj večeri ujedno je bio i emotivni vrhunac, kada je na scenu izašao Momčilo Bajagić Bajaga, i na klaviru kolega iz njegove grupe “Bajaga i instruktori” – Aleksandar Saša Lokner.


Predivna balada „Od kada tebe volim“ stvorila je pravi muk u sali, mobilni telefoni svetleli su sve vreme, sala se usijala, što je bio vrhunski vizuelni prizor, i usledio je ogroman aplauz, cela sala je ustala i dugo aplaudirala.

Nekada deo Bajaginog sveta, pop roker Dejan Cukić je jasno i glasno objasnio „Ja bih da pevam“ i stvorio nevidjenu atmosferu za sam kraj tako sadržajne i bogate, višeslojne večeri.

Da mali borci pobede teške dane i ostvare svoje snove pomogli su im dramski i muzički umetnici velikog srca u kompleksnom i zahtevnom scenskom programu od preko dva sata.

Bilo je ovo izuzetno kolažno – mozaično veče muzike, plesa, recitacije, poezije, glume, umetnosti.


Zbog iznenadne bolesti nisu se pojavili svi najavljeni gosti, osim spomenutog Bode Ninkovića, ovo veče nisu obogatili glumci Mina Lazarević, Žarko Stepanov, pop pevač Saša Kovačević.

Svoje stihove posvećene koncertu „Dete od snova“ inspirativno je predstavio i pesnik Marko Milošević, a nastupali su još i jazz umetnik i dirigent Big Benda RTS-a Filip Bulatoivić – ovog puta na klaviru sa vokalom Aleksandrom Bijelić Aleksijević.

U ansamblu je bila i istaknuta pop pevačica Jelena Đurić, kao snažan prateći vokal, čija boja glasa često dominira, što se posebno osetilo na interpretaciji kultne numere „Suspicious Minds“ Elvisa Prislija.

Autorka Bojana Mašković je pesmu „Dete od snova“ koju su svi učesnici na kraju zajedno emotivno otpevali uz emitovanje tog video spota, poklonila udruženju „Uvek sa decom“ sa željom da se podstakne doniranje sredstava slanjem sms poruke 7175 na broj 7175, i sav prihod je namenjen udruženju.


Ivan Makragić

TANJUG / Music Pocket


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here