Odložen koncert Nika Mejsona, bubnjara “Pink Floyd”-a, za 2022. godinu

Kao i prošle godine, počelo je lagano otkazivanje koncerata stranih muzičara

Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno


Kao i prošle godine, počelo je lagano otkazivanje koncerata stranih muzičara


Britanski muzičar Nik Mejson (Nick Mason), bubnjar kultne grupe Pink Floyd, koji je trebalo da ima koncert 19. juna sa svojom supergrupom u Sava Centru u okviru velike svetske turneje “Nick Mason’s Saucerful of Secrets”, ipak će se družiti sa Beogradom tek 2022. godine, kako stoji zapisano na Facebook stranici koncertne agencije Charm Music.


Poštovana publiko Nika Mejsona,

Čitava evropska turneja pomerena je na 2022. godinu, zbog različite epidemiološke situacije i restrikcija u različitim državama.


To, nažalost, znači i da se koncert neće održati 19. juna u Sava Centru.

Nadamo se da ćemo uskoro dobiti zvanične informacije o novom datumu. Pratite našu stranicu.

Hvala na strpljenju,
Charm MusicČuveni umetnik je trebalo da nastupi u Beogradu na istom mestu tokom juna 2020, ali je koncert morao biti pomeren zbog pandemije, a organizatori su se ponadali da će za godinu dana situacija svakako biti bolja i da će se steći uslovi za gostovanje.

Projekat “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nik Mejsona od 2005. kada je zajedno sa Pink Floyd-om nastupio na Live 8 koncertu.

Svi dosadašnji nastupi Nik Mejsona i supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a u na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe Pink Floyd koje će beogradska publika imati prilike da čuje kada do koncerta konačno dođe.

Nik Mejson, jedini član grupe Pink Floyd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svetsku turneju, koju je nazvao po drugom albumu grupe Pink Floyd “A Saucerful of Secrets” (1968).

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova – Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je bio u Pink Floyd-u posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, kao i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Izvod iz prikaza koncerta:

“Ovaj šou sa Nik Mejsonom u centru, predstavlja fantastično putovanje ponovnog otkrića”.
Dejvid Benun (Metro).

“Zvuk je bio nenadmašan, naelektrisan, šokantan, očaravajuć i duboko čudan, savijajući forme prvobitnog rokenrola u sve neobične i divne oblike… to je bio set takvog zapanjujućeg inteziteta da se činilo kao da ismeva sam pojam nostalgije. Bilo je dovoljno da se zapitate da li je rok uopšte napredovao od šezdesetih godina”
Nejl MekKormik (The Daily Telegraph).

Čekamo onda narednu godinu, za kada su takođe odloženi i drugi muzičari kao što je Nick Cave, bend Placebo, atrakcija Gogol Bordelo, Tricky ...

- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Rok klub Fest ima ozbiljno novo pojačanje u julu: Divlje jagode, Kolja, Dža ili Bu

Sezona koncerata se ubrzano zakuhtava Tokom pandemije dok je još bilo dozvole za održavanje koncerata sa svim poratećim merama,...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket