ODLOŽEN KONCERT I NORVEŠKE ATRAKCIJE “WARDRUNA”

KLJUČNI DATUM JE 10. AVGUST

Ivan Makragić
Ivan Makragić
Diplomirani dramaturg sa Fakulteta dramskih umetnosti, kreativac, umetnik, u šali za sebe voli da kaže da je bedno piskaralo. Ali ne i skriboman.

podeli

popularno

GORAN MILOŠEVIĆ ( ex Generacija 5 ) MOJ ANĐELE / ONE RECORDS/

Već u samom startu je mnogima jasno da se ovde govori o čuvenom a opet misteriozno tajnovitom master magu,...

NIŠ NA PROLEĆE BOGATIJI ZA NAJNOVIJI MULTIPLEKS BIOSKOP – „CINE GRAND DELTA PLANET NIŠ“

Niš će na proleće postati bogatiji za još jedan multipleks bioskop „Cine grand delta planet Niš“, koji će ljubiteljima kinematografije i...

Foo Fighters objavili spot za pesmu “Waiting on a War”

Foo Fighters su na rođendan Davea Grohla, 14. januara, objavili novu pesmu „Waiting On A War“,  a sada smo...

KLJUČNI DATUM JE 10. AVGUST

Naravno, to smo svi znali i očekivali, jer se drugačije i ne može realizovati u doba korona pandemije, ali sada je i definitivno potvrđeno – koncert strane grupe Wardruna u Sava centru se odlaže i neće biti održan 27. avgusta.
Norveška muzička atrakcija poznata i po čuvenoj seriji “Vikinzi” za koju je komponovala muziku, već drugi put se pomera upravo zbog svetske epidemije bez kraja, jer je prvi zakazan datum bio još 7. maj, na istom mestu.

Koncertna agencija Charm Music Serbia nije se ranije oglasila ovim povodom, već je taj datum i dalje stajao kao potvrđen na njihovom sajtu, odnosno društvenim mrežama – Facebook, iako je svima bilo jasno da je nemoguće da imamo strani bend barem tokom ovog leta, možda i jeseni.

Korona je uzela svoj danak i to je ogroman udarac na muzičku industriju, i neizvesno je kada ćemo moći da uživamo u kulturnim aktivnostima, posebno ako krene toliko puta najavljeni drugi talas Covida 19.

Predstavnici Charm Music u vezi odlaganja norveške grupe Wardruna zvanično su se obratili na Facebook stranici, što prenosimo u celosti:

Dragi Wardrunini prijatelji,

Usled pogoršanja situacije u našoj zemlji, a u dogovoru sa menadžmentom benda, koncert grupe Wardruna, prvobitno pomeren za 27. avgust, odlaže se za novi datum.

Tačan datum novog koncerta saopštićemo 10. avgusta, a sve prvobitno kupljenje ulaznice važiće i za taj novi termin.

Iako ćemo novi datum objaviti uskoro, 10. avgusta, jasno nam je da je mnogim ljudima koji će doputovati iz drugih gradova važno da ovu informaciju imaju ranije.

Hvala vam na dosadašnjoj podršci i razumevanju!

Čuvajte sebe i svoje najbliže, to je ono što je najprioritetnije u predstojećem periodu, a u Wardruninom koncertu ćemo uživati svi zajedno kada za to dođe vreme.

Nećemo odustati od koncerata i nećemo odustati od Wardrune!

*******


Osim Wardrune, Charm Music je usled Covida 19 morala da odloži i druge velike strane bendove i jaka imena, te se oglasila na FB i tim povodom:


Draga publiko,

Usled situacije koja je uticala na sve predstojeće događaje, kao i zbog upita koje dobijemo u vezi sa odloženim koncertima u našoj organizaciji, imamo potrebu da se obratimo ovim putem.

Koncerti koji je trebalo da budu održani u organizaciji CMRS u maju i junu 2020. godine odloženi su za nove datume.

Sve kupljene karte važiće i za nove datume i nema potrebe za njihovom zamenom. Svima kojima novi datumi ne odgovaraju i sprečeni su da prisustvuju koncertu za koji su kupili karte, novac će biti vraćen.

Kao organizatori koncerata želimo da stanemo uz našu publiku koja je važan činilac svega što radimo.

Ovo je težak trenutak za sve koji rade u muzičkoj industriji i pitanje preživljavanja i opstanka.

Zahvaljujemo se svima koji će svoje karte zadržati i doći na koncerte koji nam predstoje, zato što će nam svaka zadržana karta omogućiti da nastavimo da organizujemo koncerte i dovodimo najbolje izvođače iz celog sveta u našu zemlju.

Hvala vam još jednom na strpljenju, razumevanju i podršci, dosta nam je značila u prethodnom periodu.

Želimo vam dobro zdravlje, da čuvate sebe i svoje najdraže, pa se vidimo na koncetima.

Charm Music tim


Dva značajna događaja su bila planirana u njihovoj organizaciji u junu ove godine, i tako će oba koncerta biti prebačena zapravo na sledeću letnju sezonu.
Zakazan 4. juna, Nick Cave & The Bad Seeds se upisuje u datum 21. jun 2021, dok bivši bubnjar grupe Pink Floyd – Nick Mason sa 21.06. odlazi u termin 19. jun 2021. u okviru započete svetske turneje “Nick Mason’s Saucerful of Secrets”.

Charm Music nije mirovala tokom korone, te je tako jedina producirala online koncerte sa plaćenim ulaznicama, i na njihovom repertoaru preko interneta bile su domaće i strane snage – Majka Mara, LP Duo, italijanski pijanista Livio Minafra, jermenski muzičar Justiblvck (uživo iz Moskve) i The Breath, što je bila finansijska podrška umetnicima u novom poretku kada ne mogu zarađivati od živih nastupa.
Održali su i prvu online muzičku konferenciju – panel na veoma aktuelnu i bolnu temu za muzičare – “Sweet Streams Are Made of This: Muzika i live streaming događaji – budućnost ili alternativa?”.


Sama agencija ima impresivan portfolio koncerata i svetskih zvezda, koje dovodi u Srbiju i po regionu bivše SFRJ, te su ljubitelji raznolikih žanrova mogli uživati u njihovoj selekciji proteklih godina – Eros Ramazzotti, Peter Bence, Sean Paul, Mando Diao, Tom Odell, Schiller, Hollywood Undead, Dead Kennedys, Olafur Arnalds, Kadebostany, Dead Can Dance, Still Corners, košarkaška spektakl parodija Harlem Globetrotters, i posebno uživanje uz – Garbage.
Od regionalnih imena bili su nam J. R. August i Luka Šulić – violončelista je gostovao bez partnera Stjepana Hausera iz “2Cellos” neposredno pred pandemiju.

Ostaje nam samo nada da će se situacija smiriti i stabilizovati, i da onda možemo opušteno da se predamo ovim koncertima: Wardruna, Nick Cave i Nick Mason.


Čekamo ključni datum 10. avgust da saznamo kada nam svira Wardruna.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aktuelno

Mnogi muzičari zbog korone pred PROMENOM PROFESIJE

U Nemačkoj brojni muzičari, zbog izostanka prihoda usled pandemije korona virusa, razmatraju mogućnost da promene profesiju. Prema istraživanju pokrajinskog saveta...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!