Odbrojavanje je završeno – novi singl „Depeche Mode“ je zvanično stigao: „Ghosts Again“

Novi album "Memento Mori" izlazi konačno 24. marta

0
Reklama


Novi album „Memento Mori“ izlazi konačno 24. martaNJUJORK, 10. februara: Britanski elektro rok bend “Depeche Mode” objavio je novi singl i spot „Ghosts Again“ kao najava novog albuma “Memento Mori” koji će izaći 24. marta za diskografsku kuću “Columbia Records” iz Njujorka.


Zagonetna i intrigantna svetska globalna kampanja koja je na društvenim mrežama grupe “Depeche Mode“ počela 26. januara, najavila je novu muziku i zaista podigla veliku zainteresovanost fanova grupe širom sveta.Od jesenas, kada je najavljena svetska turneja „Depeche Mode“, krenula su nagađanja kada će izaći novi singl i video spot, čiji naslov je već dugo poznat vatrenim fanovima – “Ghosts Again”.

Naslovna strana omota na kojoj su predstavljena anđeoska krila napravljena od cveća bila je udarni deo kampanje po mnogim svetskim metropolama, pa su se fanovi DM trkali ko će pre da pošalje sliku kampanje iz svog grada.

Singl „Ghosts Again“, za koga mnogi kritičari već sada kažu de je jedan od najkomercijalnijih hitova Depeche Mode u poslednjih nekoliko godina, glavna je numera „Memento Mori“ izdavačke kuće “Columbia“ iz Njujorka, koji je 15. studijski album benda.

Zanimljivo je da je u svojstvu promocije kreiran i Memento Mori bot koji se ponaša kao svemoćni glas kao glavni izvor novosti i svežih informacija vezanih za album.

„Ghosts Again“ će se pojaviti u standardnoj verziji koja se nalazi na budućem albumu, kao i dve radio edit verzije, za radio stanice.

„Memento Mori“ je prvi album na kome boje Depeche Mode predstavljaju samo dva originalna člana – Dave Gahan i Martin Gore, budući da je prošle godine prerano preminuo Andrew „Fletch“ Fletcher, što je veliki gubitak i udarac za bend i celu svetsku kulturu i muzičku scenu.


Album je nastajao u vreme pandemije, pa je i tematski dosta vezan za taj period. Snimljen je u studijima „Electric Ladyboy“ (Santa Barbara), „Shangri La“ (Malibu), dok je miks rađen u Londonu u studiju „Zona“, a producenti su James Ford i Marta Salogni.Projekat „Memento Mori“ sadrži 12 pesama, koje pokazuju ogroman raspon raspoloženja i višeslojnih melodija, od njegovog zlosutnog otvaranja do konačnog razrešenja, na putu od paranoje preko opsesije do katarze i radosti, sa bezbroj tačaka između.


Kao i do sada, umetnički dizajn vezan za album i čitavu kampanju, kao i scenografiju pozornice na budućoj svetskoj turneji, je delo dugogodišnjeg saradnika i prijatelja benda, reditelja Antona Corbijna.

Podsetimo, Depeche Mode nakon jednog otkazivanja, imali su samo jedan koncert kod nas na Ušću u Beogradu leta 2013. godine.
Ove godine na predstojećoj turneji na žalost neće posetiti Beograd.


Pevač Dave Gahan osim učešća u bendu, objavio je i nekoliko solo albuma u karijeri.

I najvažnije: „Memento Mori“ (Columbia Records/Menart) će se u prodaji naći 24. marta.

Redosled pesama na “Memento Mori” CD izdanju:

1. My Cosmos Is Mine

2. Wagging Tongue

3. Ghosts Again

4. Don’t Say You Love Me

5. My Favourite Stranger

6. Soul With Me

7. Caroline’s Monkey

8. Before We Drown

9. People Are Good

10. Always You

11. Never Let Me Go

12. Speak To Me


Redosled pesama na “Memento Mori” vinilu:


Napomena– četvrta strana druge LP ploče sadrži poseban bakropis

Strana 1

1. My Cosmos Is Mine

2. Wagging Tongue

3. Ghosts Again

4. Don’t Say You Love Me

Strana 2

1. My Favourite Stranger

2. Soul With Me

3. Caroline’s Monkey

4. Before We Drown

Strana 3

1. People Are Good

2. Always You

3. Never Let Me Go

4. Speak To Me

Strana 4

Bakropis

###Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here