Od gladi za rokom do više od 4 decenije karijere: Lačni Franz u Novom Sadu 

D.
D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

NOVI SAD:  Čuveni rok novina Petar Janjatović, za slovenačku rok grupu „Lačni Franz“ je rekao da su neka vrsta novotalasnog Arsena Dedića. Mladi i gladni roka, u eri uspona disko muzike.

Maribor je juna 1979. godine iznedrio novo ime tada progresivnog i čuvenog Novog talasa – Lačni Franz, što u prevodu znači Gladni Franz, čiji je osnivač i vođa Zoran Predin.

Uz odlaske u vojsku, odlaske pojedinih članova, bend danas iza sebe ima više od četiri decenijedugu karijeru, više od 2000 odsviranih koncerata, 13 studijskih albuma i neizbrisiv trag naregionalnoj muzičkoj sceni, pogotovo među predstavnicima jednog od najznačajnijih muzičkihiskoraka na ovim prostorima, Novog talasa.

Sada stavljaju tačku na tu važnu muzičku avanturu i to serijom oproštajnih koncerata po čitavomregionu, ponovo ujedinjujući svoje fanove širom nekadašnje države u kojoj su nastali.

Nakon Bleda, Kopra, Mosta na Soči, prvi oproštajni koncert u Srbiji, Lačni Franz održaće u Novom Sadu i to ovog vikenda, 17. septembra u 23 časa.

Beogradu se opraštaju 1. oktobra u Domu omladine. 

Ulaz na koncert je slobodan, a održaće se na SPENS-u, u okviru dvodnevnog festivala „Grad knjige“, koji će pored čuvenog benda, ugostiti i neke od najznačajnijih današnjih književnika i književnica poput Vedrane Rudan, Vladimira Pištala, Aleksandra Tanurdžića, Lasla Vegela, komičara The books of knjige i drugih.

Grad knjige deo je aktuelnog Kaleidoskopa kulture, jednog od najznačajnijih projekata Evropske prestonice kulture.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Reklama

Aktuelno

Kritike na račun Ukrajine koštale Rodžera Votersa koncerata u Poljskoj: Biće persona non grata

Suosnivač Pink Flojda Rodžer Voters otkazao je koncerte planirane u Poljskoj zbog besa tamošnje javnosti nakon njegovog nedavno izrečenog stava o...
Reklama
musicpocket