Od Bitlsa do Stonsa: Muzičke i filmske zvezde se opraštaju od kraljice Elizabete

0
Reklama

Brojne muzičke i filmske zvijezde opraštaju se od britanske kraljice Elizabete Druge koja je preminula pre dva dana u svom zamku u Škotskoj u 96. godini.

Era pokojne britanske kraljice neraskidivo je vezana i sa usponom britanske pop kulture, koja je postala jedan od dominantnih „izvoznih proizvoda“ Ujedinjenog Kraljevstva.

Elizabeta Druga bile je inspiracija, pa i sama tema brojnih pesama, filmova i TV serija.

Tokom svoje višedecenijske vladavine, titulom viteza odlikovala je mnoge muzičare i glumce, uključujići Mika Džegera, Pola Makartnija, Eltona Džona ili Entonija Hopkinsa.

Sada se istaknuti britanski umetnici opraštaju od nje na društvenim mrežama.

Saučešće britanskoj kraljevskoj porodici izrazili su Rolingstonsi, kao i frontmen benda Mik Džeger.

Legendarni Stonsi su naveli da je „kraljica bila stalno prisutna u njihovim životima, kao i u bezbroj drugih“, a sličnu poruku uputio je i ser Džeger.

„Celog mog života, njeno visočanstvo kraljica Elizabeta Druga je uvek bila tu“, naveo je čuveni roker na tviteru.

Nemi na kraljičinu smrt nisu ostali ni „rivalski“ Bitlsi. Od Elizabete Druge oprostili su se preživeli članovi „liverpulskih buba“ Pol Makartni i Ringo Star, kao i porodica Džona Lenona.

Bog blagoslovio kraljicu Elizabetu II. Počivala u miru. Živio kralj“, poručio je Makarni, dok je Star, uz izraze saučešća, kraljevskoj porodici poslao poruku „mira i ljubavi“.

Želeli bismo da uputimo najdublje saučešće kraljevskoj porodici povodom smrti Njenog Veličanstva, kraljice Elizabete II; snažne i moćne žena čija je sedamdeset godina vladala sa integritetom, dostojanstvom, milošću i saosećanjem. S ljubavlju, Joko i Šon Ono Lenon“, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Joko Ono

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here