Obojeni program i Repetitor oduševili Sremsku Mitrovicu

0
Koncerti iz ugla gledališta
Iz ugla gledališta
Reklama

Bendovi „Repetitor“ i „Obojeni program“ su oduševili Sremsku Mitrovicu, na opštu radost posetilaca iz tog mesta. Onaj ko je došao da se provede, vratio se svom domu sa dobrim utiskom na koji je ostavilo to nezaboravno alt veče 28. aprila na prostoru Hrvatskog doma u Sremskoj Mitrovici.

Prvi su na scenu sišli članovi beogradskog benda „Repetitor“, koji novom srpskom scenom praši već dugih 18 godina, a diskografski su aktivni od albuma „Sve što vidim je prvi put“, izdatog 2008. godine. Nastup ovog trija počeo je oko 21 sat i 40 minuta sa numerom „Vodi me u džunglu“ i u narednih skoro sat i po vremena uveseljavali su sve prisutne sa svojim istaknutim hitovima, od kojih vredi izdvojiti: „Dobrodošli na okean“, „Kroz vetar“, „Jablan“… Njihov nastup bio je toliko energičan da se Borisu Vlastelici pokidala i drška na gitari, a pomalo i žice. Poseban utisak na posetioce ostavio je utisak da su sva tri člana ovog benda ponešto otpevala, bilo u duetu, bilo kao solo. Pesmu „Lola“ odali su počast njihovom dolasku u Sremsku Mitrovicu.

Posle „Repetitora“, na scenu je sišao novosadski bend „Obojeni program“, po nastupima aktivan od 1980. godine, a u diskografskom smislu od albuma „Najvažnije je biti zdrav“, izdatog 1990. godine. Tako smo kroz dva sata njihovog nastupa uživali u hitovima iz 33 godine duge diskografske delatnosti Branislava Babića Kebre i ekipe; tako smo, između ostalog, slušali „Dejvi“, „Kakvi su to ljudi“, „Samo da ti kažem, postalo je sve nevidljivo“, „Najbolji prijatelj“, „Obećaj mi, molim te“, i posebno smo ostavili pesme koje su pobudile posebne emocije kod posetilaca: „ABCD avioni“, „Kad se neko nečem dobrom nada“, „Nebo, nebo, plavo je“, kao i „Prijatelju, kočnice ti ne rade baš sve“; poslednju navedenu pesmu u život su vratili producenti hvaljene i gledane domaće serije „Kalkanski krugovi“. Posetioci su se toliko oduševili atmosferom da su Kebru i muzičare pozivali na bis. I, naravno, kao i većina prethodno prisutnih izvođača, izašli su im u susret.

Na samom kraju dolazi i snimak izvođenja pesme „Dejvi“:

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here