Objavljeno reizdanje kultnog albuma jednog od najboljih muzičara, Kornelija Kovača

0
Reklama

“Dvojni identitet” je instrumentalni biser legendarnog regionalnog muzičara Kornelija Kovača, osnivača nekadašnje kultne Korni grupe i člana sarajevskog dragulja zvanog Indexi.

Objavljen 2000. godine za izdavačku kuću Komuna, sada se, 11 godina kasnije, ponovno nalazi na CD-u u reizdanju Croatia Recordsa. Album je snimljen u stanu Kornelija Kovača tokom bombardovanje Beograda od strane NATO-a, a miksan je u Lucky Sound studiju pod budnim okom Kornelija Kovača i Gorana Simprage. Sve pesme sastavljao je Kornelije, koji je svirao i klavijature, potpisuje programiranje i produkciju albuma, a u svemu su mu se pridružili brojni instrumentalni solistiLjubiša Paunić, Rastko Aksentijević, Vladan Vukčević, Vlada Krnetić, Zoran Rašković, Ljubomir Dimitrijević, Zoran Živković, Mladen Arsenijević, Branko Mačić, Vera Ogrizović i Željko Joksimović čiji glas možemo čuti u pesmi “Kao što me je majka volela”.  Tu je i glas Steve Žigona na “Pastirskoj pesmi”.

A Kornelijev glas? On je uvek bio najglasniji u njegovoj muzici. Ove pesme su odraz njegovih mentalnih zapažanja i iskrenih emocija. Nisu samo vezane uz Beograd, nego i uz njegove dečačke slike, snove, ljubav, Jadran, godišnja doba i druge životne slikeŽivot, odrastanje, zaljubljivanje – sve su to teme njegovih instrumentalnih bisera koji će vam dirati dušu. Jer Bata Kovač je čovek s dušom, Nišlija koji je u svojem gradu dobio nagradu za životno delo, a svoj život dao je na dlanu i publici. Neizmeran je njegov talent, ali i popis pesama na kojima je on radio. Sastavljao je najveće hitove, a uz njegovo ime vezale su se najveće zvijezde naše regije. “Dvojni identitet” plod je njegovog talenta i emocija, a znamo da jedno bez drugoga ne ide.

Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here