Objavljeni učesnici Overload Metal Fest-a 2020

Zagrevanje uz metal festival 18. jula. Nova imena predviđena za 31. jul i 1. avgust su članovi sastava „Beogradski sindikat", „Galija", „Texas Flood" i „Sunshine".

0
Overload 2020 festival - nova imena i novi programski detalji
Nova imena „Overload" festivala u Vladičinom Hanu za 2020. godinu
Reklama

Muzički festival „Overload“, koji će ove godine u Vladičinom Hanu biti održan sedmi put, objavio je nove učesnike glavnog festivala i učesnike promotivnog metal festivala za 18. jul.

Za glavni festival, koji će biti održan 31. jula i 1. avgusta na terenima sportskog centra „Kunjak“, kao učesnici su ranije najavljeni sastavi „Kruševac Geto“, koji će se publici predstaviti prve večeri, 31. jula, i „Artan Lili“, koji će nastupiti 1. avgusta. Sada su objavljeni i ostali headlineri za obe večeri festivala.

Pored popularnih Getoista iz Kruševca, 31. jula će nastupiti i članovi poznatog beogradskog rep-rok sastava „Sunshine“, da bi se u sličnom tonu nadovezali članovi „Beogradskog sindikata“, a bluz sastav „Texas Flood“ i popularni niški pop-rok sastav „Galija“ će praviti društvo „Artan Lili“-ju 1. avgusta.

Ali, ovo nije sve – na platou ispred Centra kulture će 18. jula biti održan promotivni „Overload Metal Festival“, sa početkom od 19 časova, na kojem će nastupiti sastavi: „Centurion“, „Autor“, „Nemezis“, „ZeroTwo“ i „Mud Factory“. Na taj način će i ljubitelji tvrđeg zvuka dobiti i svoj kutak uz uživanje u trenutno najpopularnijim srpskim metal sastavima. Red je da vam predstavimo i neke od učesnika promotivnog metal koncerta:

Najava za Overload Metal Festival 2018.
Overload Metal Festival 2020 – najava za 18. jul

Što se tiče grupe „Centurion“, sastav je osnovan 2008. godine, a njihova muzika se, osim tradicionalnog hevi metal zvuka, sastoji i od elemenata balkanske etno-muzike. Bend je snimanje debitanskog albuma iz 2019. godine, nazvanom po imenu grupe, započeo u aprilu 2015. godine i na njemu se našlo 12 pesama sa kojima je domaća publika već odlično upoznata. Mesto na ovom izdanju našle su i četiri pesme sa njihovog EP-a iz 2010. godine koji nosi naziv “Virtuelno ognjište”, ovog puta odsvirane sa novom postavom.

Trenutnu postavu čine Miloš Marjanović, Đorđe Luković, Stefan Tomić, Miloš Galović i Dušan Mitrović.


„Nemezis“ je sveženski sastav koji funkcioniše u postavi: Sanja Drča, Aleksandra Petrović, Tijana Milivojević, Biljana Sovilj i Selena Simić. Bend je do sada nastupio na Exit festivalu, Arsenal festivalu, Beerfest-u, Beergardenu, Festivalu Srpskog Podzemlja i mnogim drugim domaćim festivalima, ali i na Banja Luka Demofestu, Revolution festivalu u Temišvaru i Polineroooock festivalu i Hills of Rock festivalu u Bugarskoj. Dobitnice su druge nagrade Bunt Rok Festivala 2018. godine.

Nakon pet godina postojanja, više od šezdeset koncerata na domaćoj i regionalnoj sceni, kao i par spotova, devojke su marta 2020. godine lansirale debi izdanje „The War Is On“ u izdanju Grom Recordsa, na kojem se nalazi deset pesama.


Nesvakidašnji, energični niški duo „ZeroTwo“, svira „džangl“, što je mešavina dramendbejsa i gitarske muzike. Miroslav Petković (di-džej Tjamil) i gitarista Luka Radulović su na 5. Bunt Rok Festivalu, održanom 2019. godine, osvojili treće mesto.

https://www.youtube.com/watch?v=xKlkjMWgmLs

Mud Factory je metal bend osnovan u Vranju krajem 2012. godine. Za kratko vreme bend je ostvario niz zapaženih nastupa od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. Požarevačkoj Gitarijadi, nastup na Reload festivalu, Balkan Streets festivalu kao i osvojeno prvo mesto na 47. Zaječarskoj Gitarijadi.

Krajem juna 2013. godine snimili su EP “Born For Doom”. I 2014. godina je bila uspešna: pobedili su u Kragujevcu na Wacken Metal Battle takmičenju i nastupali u super finalu istoimenog takmicenja u Zadru.

U aprilu 2015. godine objavili su EP pod nazivom “Project Extinction” za izdavačku kuću Nocturne media koji su promovisali nizom svirki po regionu.

Članovi benda Mud Factory: Stefan Milanović (vokal), Milan Stefanović  (gitara), Nemanja Stanković (bas gitara) i Vanja Seneši (bubnjevi).


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here