Objavljena pesma “Ponoć” Željka Joksimovića iz filma “Toma”

Omaž velikanima jugoslovenske muzike

0
Reklama

 
 Omaž velikanima jugoslovenske muzikeNajnovija pesma “Ponoć” kompozitora Željka Joksimovića, za film “Toma” Dragana Bjelogrlića objavljena je sinoć (12.09.), simbolično, tačno u ponoć, na YouTube kanalu Minakord produkcije, u vlasništvu Joksimovića.

 O samoj saradnji na ovoj filmskoj temi, muzičar je rekao sledeće.


“Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, odnosno duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit”, objašnjava pop umetnik kako je nastala magična pesma “Ponoć”.  

 

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma “Toma” na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu”.

Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Predrag Živković Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu”, otkrio je proces rada Joksimović, inače i koproducent filma zajedno sa Bjelogrlićem.

“ Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku”, zaključio je Joksimović.

 Zajedničkim snagama dva muzičara uradila su tekst za numeru, kako je navedeno, dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Spot za ovu pesmu je za kratko vreme danas dostigao skoro 40 000 pregleda na YouTube platformi.

Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan 16.09. kreće bioskopska distribucija širom zemlje i regiona.


Reklama

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here