Objavljena nova Femikseta 9

Na Svetski dan slobode muzičkog izražavanja, objavljena je nova dvostruka kompilacija Femikseta 9 na kojoj se našlo čak 25 kompozicija!

D.
Kontaktirajte nas na redakcija@musicpocket.org

podeli

popularno

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je prethodna godina, iako izazovna za mnoge druge stvari, na kraju bila i veoma inspirativa kada je muzika u pitanju. Muzička scena u Srbiji od danas je bogatija za selekciju od 25 odabranih pesama koje su se našle na novoj kompilaciji Femikseta 9. 

Novo izdanje Femikseta 9 možete preslušati i besplatno preuzeti sa platforme Bandcamp, kao i sa Femix sajta.

Na kompilaciji Femikseta 9, našle su se pesme sledećih autorki, kantautorki i bendova: Théa Woods (Teodora Skrobonja), Larisa, Sanja Stevanov, Realma (Ariadna Vrljanovic-Zhao), FilicX (Sara Filić), Katarina Rankovic aka Lady K, LELEE, Duda Buržujka, Sana Garić, Sanja Tišma, Majka Mara, Kvintet Tanguango, Dea Džanković, Jasmina Todrović, Gorica & The Grooveheadz, Vapaj, Yeti, Xena, Mish, Kontrapunkt, Weird Fishes, Maša Babić, Katarina Tomić, Nataleé i Lea Jevtić.

Žanrovski šarenolika – od repa, regea, metala, umetničke muzike, preko pop i rok numera, nova Femikseta 9 predstavlja pravo osveženje za domaću scenu. Informacija da je ove godine na konkurs pristigao najveći broj prijava od kada se kompilacija objavljuje samo potvrđuje težinu zadatka selektorskog tima koji su činile  Ana Janković (Stray Dogg), Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor) i Katarina Mitić (Femix). Članica selektorskog tima Ana Janković je povodom objavljivanja nove Femiksete izjavila:

Čast mi je što sam bila deo ovogodišnjeg selektorskog Femikseta tima. Nismo imale lak posao, no bez obzira na to što smo na kraju morale da odlučimo koje pesme će se naći na kompilaciji za ovu godinu, zaista želim da pohvalim sve učesnice – na kreativnosti, muzikalnosti, trudu, hrabrosti – nastavite svi u tom pravcu, jer provesti vreme stvarajući nešto – neprocenjivo je!

Za originalni dizajn ovogodišnjeg izdanja bila je zadužena dizajnerka Anđela Janković.

Svi koji su zainteresovani da dobiju fizički primerak Femiksete 9, više informacija o tome mogu dobiti na sajtu www.femix.info

Neke od učesnica i učesnika sa ovogodišnje kompilacije publika će imati priliku da po prvi put čuje na predstojećem Femix Festu koji će se održati od 12. do 14. marta u hibridnom formatu.

Izdanje Femiksete 9 podržao je Princ Claus fond za kulturu i razvoj, a rad FEMIX-a dugoročno podržava međunarodni fond Mama Cash. Nova Femikseta ponovo se objavljuje u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemuse koja zagovara slobodu umetničkog izražavanja.

IzvorPress
FotoPromo
- Advertisement -

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
Reklama

Aktuelno

Završeno snimanje dokumentarnog filma o Led Cepelinu

Film koji režira Bernard Mekmahon je najavljen u maju 2019. godine, a povodom 50 godina benda koja je obeležena...

Prijavi se na Newsletter

Nedeljni pregled musicpocket objava na tvoju email adresu!

Reklama
musicpocket